Tamam eyvallah işsizlik çeken insanlar var, oluyor olmuyor diye bir şey yok, bende de oluyor ama sizinki işsizlik değil.
Zaten psikolojik olarak zor bir dönemdesiniz daha fazla baskı yapmak istemem ama siz bir acaip bir şeyler istiyorsunuz.
Liseyi okuyum, güvenlik kimliğim olsun ama masa başı memur gibi takılıp 3 milyar maaş alayım falan düşüncesinde olmanız yanlış.
Zaten sizin tercihiniz yada kaderiniz sizi bu noktada tutmuş, bilmem biliyormusunuz ama lise mezununa ehliyet verilmeli mi verilmemeli mi tartışılıyordu bir dönem. Eğer siz bir şeye razı olmazsanız bir sonraki şey gelemez ki. Şimdi 1600 liraya çalışacak mıyım diyorsunuz, peki şuan kaç para kazanıyorsunuz?
Ailemle kalıyorum diyorsunuz, babanız yada anneniz "aman bu paraya değer mi" deyip pes etseler, ailecek öleceksiniz.
Bende birçok işte çalışıp ayrıldım, ama hiçbir zaman parasını az görmedim. 1.600 liraya çalışılır mı yada bodrum katta rutubetli ev dediğiniz yerler bazı insanlar için keşke olsa denilen şeyler. Dün sabah gözleri kan içinde kalmış, titreyen bir adam 50 kuruş rica etti, dilenci değil, rica...
Türkiye'de yaşıyoruz ve şartlar biraz daha zor, başka bir yerde olsanız da evsiz denen tiplerden olma ihtimaliniz olacaktı, herşey çok kötü olacak diyenlere bakmayın.
Hindistan, pislik içinde yüzen yerleri de var, Google'da CEO olan yüzleri de. Yumurta yiyeni de var, NewYork'da sushi de.
Türkiye, dileneni de var, haline şükredeni de.
Tarafınızı seçme zamanı gelmiş, eğer iş beğenmezseniz, iş de sizi beğenmez.
Lise mezunuyum 1.600 liraya mı çalışacağım yahu kafasında olursanız, iş bulamazsınız.