Arkadaşlar Sosyal medya felan eyvallah bir süre idare ediyoruz ama çoğumuz boşlukta dönemler yaşıyor iş alamıyor veya iş düşüremiyor bir şekilde parasız dönemler geçiriyor.
Ben 1600 Liraya çalışmak istemiyorum? İş ilanlarına baktığımda Temizlikçi,Garson,Şoför ilanlarından başka birşey yok. Ben 1,600 lira ile işe girsem çoğu şirket sigorta yapmayacak kadar acımasız ve o ufacık paraya kalmış kadar düşük insanlar. hadi diyelim benim güvenlik kimliğim var 1 sene oldu alalı. 2 bin liraya işe giriyorsun adamlar sana asker gibi davranıyor. Dışarıdan o gördüğünüz avm güvenlikleri vs perişan oluyor insanlarla uğraşmaktan. Sadece insanlar lavabo nerde diye sorsa yeter zaten.
Bakıyorum. Bakıyorum ama.. Kendime yediremiyorum. asgari ücret bana nasıl yetecek? Şuan ailemin yanındayım ve aylar sonra çıkmayı düşünüyorum kiraya ama istanbulda tek yaşamak ? 700 liraya bodrum katta havasız bi dairede kalabilirsin anca istanbulda. İstanbul dışı desem iş olanağı daha zayıf bu sefer hepten iş imkanı sıfırlanıyor. Tek Ben miyim arkadaşlar bu durumu yaşayan?
İşe girip 6 ay sonra çıkıyorum girmediğim iş kalmadı istanbul deniz otobüsünde bile çalıştım ama referansın yoksa kimse seni anladığın işe bile almıyor. 4 yıllık üniversite mezunları ile ben aynı yerde çalışıyordum aynı maaşı alıyordum. (lise mezunuyum üniversite dondurdum gitmedim.)
Bu dönemde herşeye zam gelmişken ve dahada gelecekken kuş kadar asgari ücretle zamanımı harcayacağıma evde otururum diye düşünüyorum ve 2 aydır işe girmedim. 3. aya giriyorum yavas yavas.
Artık Moral Olarak Bitmiş durumdayım. Odamda düşünüp duruyorum herşey nasıl sadece paraya bağlı olabilir diye. Sevdiğim insanı farklı ilde diye 2 ayda bir görmek. Kendine birşey alamamak. Artık Rahatsız olmaya başladım çok koymaya başladı bana artık.