technoturk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Özel durumlardaki öncelikli borçlardan sayılan nafaka vb. bir borçtan kaynaklı icra müdürlüğü talebine istinaden koyulmuş olsa dahi, SGK aracılığıyla bir kısmı alınabilirdi, tüm hesaba bloke koyulmaması gerekirdi. Benzeri bir durumda SGK tarafından koyulan bir hacze karşı asliye hukuk mahkemesince verilen bir hükmün ilk maddesini ekleyeyim, size yol gösterici olacaktır.

Karara dayanak kanun maddesini de ekleyeyim hatta
Akar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İcra işlemi yanlış yapılabilir, bu durumda icra dairesine itiraz etmeniz gerekir. Daha evvel başıma geldi. Maaş hesapları "maaş hesabı" olarak tanımlı değilse, birikim olarak görüldüğünden tamamı bloke edilebiiyor. Ben hesabın maaş hesabı olduğunu bildirip blokeyi kaldırtmıştım. Hemen iki günde işlem gerçekleşmişti. Normal maaşlı çalışanların maaşlarının en çok dörtta birine haciz konabiliyor. Emekliler için bildiğim kadarıyla maaşa haciz işlemi yok, yanlış biliyor olabilirim.
GodLessTurtLe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Alıntı güzel ama çoğu insanın borcundan dolayı (icralık olunca) maaşının bir kısmına (devlet memuru tanıdığım şuanda 800tl kesinti yapılıyor) haciz geliyor icralık oldu. Koyar abicim her türlü koyar burası Türkiye kanunda yapılamaz yazar adam yapar ne yapabiliyoruzki
Jonturk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
emekli maaşına muvafakat verilmediği sürece haciz konulamaz, maaş hesabına da emekli olsun olmasın haciz bloke işlemi yapılamaz, yapmanız gereken bankaya gidip yada yetkili birimi arayıp hatalı konduğunu maaş hesabı olduğunu belirtirseniz hemen kaldırırlar.
Merhaba arkadaşlar.
Yaklaşık 45 dakikadır banka ile görüşme sonucu bankanın söylediği tek kelime bizim yapabileceğimiz birşey yok icra dairesiyle görüşün lütfen.
İcra dairesinide arıyorum ama mesai bittiği için cevap veren yok. Şimdi icra Ankara 11 icradan koyulmuş. Yarın bakalım nasıl bir yol izleyeceğiz.