bir kısmını koyuyorlar diye biliyorum hocam
Merhaba.
Teşekkür ederim hocam. Bilgilendirme için.
Maaş ın 1/4 haciz koyulabilir. Banka koymuyor, icra dairesi yazı gönderiyor. Bu kişinin maaşının 1/4 haciz koyun ve icra dairesinin şu şu hesap numaralı vakıfbank veya hangi kamu bankasıysa artık oraya yatırın.
Benimde banka borcum dolayısıyla zamanında icraya dştü dosya ve icra dairesi haciz koydu. Yasal bir işlem.
Merhaba.
Şu anda kendisi bankaya gidiyor ve hesaba emekli maaşı yatıyor. Ayrıca hesap içerisinde bir miktar para var şu anda blokeli durumda.
Alıntı:
Maaşlarına haciz konulan emeklilerin Cumhuriyet Savcılığına da suç duyurusunda bulunması gerekiyor. Böyle bir işlem sırasında bankadan, Haciz konulan maaş benim emekli maaşımdır şeklinde bir yazı alınarak icra dairesine götürülmeli. Hakim bu konudaki başvuruyu değerlendirip genelde emekliyi haklı buluyor ve haciz işlemi mahkeme kararıyla aynı gün kalkıyor. Ayrıca kredi ve kredi kartı için sözleşmeye maaşa haciz konulabileceğiyle ilgili bir madde konulmaz. Bu hukuka aykırı. Emekli maaşına haciz konulamayacağıyla ilgili Yargıtay kararları mevcut.
Merhaba.
Şu anda kendisi bankaya gidiyor ve hesaba emekli maaşı yatıyor. Ayrıca hesap içerisinde bir miktar para var şu anda blokeli durumda.
Banka sonrası eğer ki çözülmeyse yarın ilk iş savcılığa gidip güzel bir dilekçe yazacak sanırsam.
Emekli maaşına KİŞİ RIZASI OLSA DAHİ haciz işlemi uygulanamaz
Şu anda banka tamamen koymuş.
Banka borcuna istinaden İcra Dairesi yoluyla banka hesapları dahil tüm malvarlıklarına haciz yoluna gidebilir. Ancak maaş hesaplarında bloke, maaşın maksimum %25'i kadar olabilir. Banka şubenize ve ilgili icra dairesine giderek babanızın itirazda bulunması gerekiyor. Bu arada maaş için yatan tutar hariç diğer tüm tutarların tamamına bloke koyabilir. Sadece maaşının %25'ine bloke koyma hakkına sahip.
Örneğin hesapta 2000 TL var ve emekli maaşı 1000 TL. Maaş olan 1000 TL'nin 250 TL'si ile kalan 1000 TL'nin tamamına bloke koyulabilir.
Düzeltme: Emekli maaşına bloke konulamayacağına ilişkin yorumları şimdi okudum. Benim belirttiğim bilgiler maaş için.
Merhaba.
Emekli maaşını çektiği için bu durumda şu anda hesapta -9966 TL olarak gözüküyor ve ayrıca emekli maaşını da çekemeyeceğini söyluyorlar.