Temmuz ayında google yeni bir güncelleme tarzının anonsunu yapmıştı. Temmuz ayından bu yana zaten SSL olan sitelerimde bir patlama yaşanıyor bir sönüyor. Bir şeyin sistemini oturtmaya çalışıyorlar ama bence Google'ın CEO'su sonunda başarılı olamazsa ciddi problemlerle karşılaşabilir.
Bunun nedeni ise bazı telif hakkı konusunda ciddi problemleri olan siteleri çalıntı içerikler ile kendi snippetlerine yerleştirmesi. Hukuki olarak AB ile ciddi bir problem yaşatacaktır bu. En son çıkan GDPR'dan sonra AB bir yasa daha getirdi... Bu çalıntı içeriklerin ve fotoğrafların Google tarafından da yayınlanmasını yasakladı. Bunun yanı sıra çalıntı içerikleri ve kalitesiz içerikleri ön plana çıkarıp, orjinal içerikleri tamamen indeksten silmesi ya da feci bir sıralama düşüşü yaşatması da kullanıcını deneyimini ciddi şekilde etkileyecek. Şimdi ben arama sonuçlarında bir kelimede önüme geçen 8 içeriğe bakıyorum. 5-10 kelime olmayan, insanların dolaşmaya tenezzül etmeyeceği sayfalar çıkıyor karşıma...
Google'ın CEO'su zaten Temmuz ayında bir açıklama yaptı ve söylediği inanılmayacak kadar dangalakça olan söz özetle... -Haksız yere sıralamanız düşmüş olabilir. Bunun için üzgünüz. Bu durumu giderebilecek herhangi birşey yapamazsınız. Google arama sonuçlarının kalitesini artırmaya çalışıyoruz.- gibisinden bir şeydi. Eminim bunu okuduktan sonra böyle büyük bir şirketin CEO'sunun böyle bir açıklama yaptığına inanmayacaksınız ama doğru. Hatta bu açıklamaya adamın biri beni p...o sitelerle yarıştırıyorsunuz, o içeriklerin kaliteli olduğuna filmleri izleyerek mi karar verdiniz ibn...ler diye yazmıştı.

Büyük ihtimalle bunu yazan da bir Türktü...
Temmuz ayında gelen bu sistemin dalgalanmalarını yaşıyoruz ve yaşamaya devam edeceğiz...
aynen öyle hocam. Haber siteleri türkiye internetini çöplük haline getirmiş durumda. Yemek Tarifleri, Teknoloji Haberleri, Sağlık Haberleri, Sınav Haberleri, İnstagram Dondurma Linki, Gezi, Spor, Blog, Finans aklımıza hangi sektör geliyorsa ele geçirdiler.