Merhabalar, aranızda belki hatırlayanlar vardır. Fırsat buldukça parçalarımı R10 üzerindende paylaşıyorum. Şiir yazıyor ve seslendiriyorum. Bir müzik platformu benimle anlaşmak istediğini ancak Muvafakatname Sözleşmesi imzalamam gerektiğini söylüyor. Islak imzalı şekilde. Sözleşmenin bir örneği ise şu şekilde;
http://prntscr.com/l0vwl0
Alıntı
Söz ve müziği kendilerine ait olan grup/vokaller ile Muvafakatname Sözleşmesi imzalamaktayız. Muvafakatname yalnızca yayımlama iznidir ve dijital platformlarda çalışmanızın kopyalanmasını ya da diğer müzik kuruluşlarının çalışmanız üzerinden gelir elde etmesini engellemek amacıyla kullanılır.
ÖNEMLİ BİLGİ: Çalışmanız bizim iznimiz olmaksızın herhangi bir müzik kanalında paylaşıma sunulamaz.
- Muvafakatname, çalışmanızın bir albümde kullanılmasına ya da single şeklinde çıkarmanıza mani bir durum değildir.
Şeklinde belirtmişler. Ancak sözleşme örneğini görünce biraz ürktüm açıkcası. Ondan dolayı sizlere sormak istedim. Ben böyle bir şeyi imzalar ve gönderirsem ne gibi işlemler beni bekliyor?
Yardım edebilirseniz çok sevinirim,
İyi forumlar dilerim.