digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam Amerika'da sigara diye bir problem yok.
Türkiye'de var.
Bu iktidarın tek desteklediğim politikası sigara ile mücadelesi.
Sigaranın medyada, ve kapalı alanlarda yaygın kullanılması bunu çocukların ve ergenlerin gözünde normalleştiriyor.
Oysa yasakladığında bunun normal olmadığını anlıyorlar.
Ergenler ve çocuklar arasında sigara kullanımı önceki yıllara göre ciddi azalma gösterdi.
Gelecekte daha az sigara kullanan bir toplum olacağız.
Amerika'da çok kanallı özel televizyon yayıncılığı 70-80 senelik bir geçmişi var.
Bizde 25 senelik bir serüven. Ve Amerika'da insanlar bizim kadar çok televizyon izlemiyorlar.
Özellikle çocuklarını televizyon başında bizim kadar çok tutmuyorlar.
O nedenle farklı kültürlerin farklı düzenlemelere sahip olması normal.
Halka açık genel prime time kanallarında sansüre karşı değilim.
Ama yetişkin insanların parasını ödeyerek, şifreli olarak satın alıp izlediği tercihlerine müdahale edilmesine karşıyım.
Parasını verip maç izleyebiliyorsan, parasını verip @dult film izliyorsan bu devleti ilgilendirmez.
18 yaşını geçen adam oy kullanabiliyorsa +18 yayınları da istediği gibi izleyebilmeli...
Ama Amerika bambaşka bir kültür bambaşka bir ülke.
Dan Bilzerian öküzü her gün instagramda narkotik çekerken videolarını story de paylaşıyor.
İçeride aynı anda 20 kişi çekiyor. Polis içeri girip arama yapsa yasal sınırların çok üzerinde gramajda narkotik madde bulur.
Ama kimsenin umurunda değil, eşek kadar adamlar kadınlar satmadıkları sürece kendilerini istedikleri gibi zehirlesinler mantığı var...
Sıgara konusuna değinmek istiyorum. Ben çocukluğumdan beri ailem, akrabam sıgara içiyor. Televizyonda o sansürlerdekinin sıgaraların olduğunu biliyordum. Sıgara içmedim, içkide aynı şekilde. Yani ders çıkarılması gereken şey burda eğitimdir, yasaklar değil. Sıgaranın neden içilmemesi gerektiğini birine iyice öğretemediysen istediğin kadar sansür-yasak uygula o kişi yine yapacağını yapar. Hatta yasaklar daha cezbedici olur.