mehmetarik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İşkur'un meslek kataloğu var kardeşim. İstediğin meslek ne yapar, ne kadar kazandırır, nerelerde çalışır vs yanlış hatırlamıyorsam 14.000 mesleği anlatıyordu. O çok işine yarar.

Grafik tasarım okuyan arkadaşlarım var. Onlardan duyduklarımla özel soruya da cevap vereyim.
- Üzerinde yazı, görsel, çeşitli renkler, logo, baskı olan her türlü ürünün üretiminde grafik tasarımcı çalışır diyebiliriz.
- Basılı yayınlarda çalışabilirsin. Gazete, dergi, kitap, tasarımı, dizgisi vs vs daha bilemediğim birçok konu.
- Video, animasyon, 3 boyutlu tasarım işlerinde çalışabilirsin.
- Dijital tasarım işlerinde çalışabilirsin
- Font tasarlayabilirsin, çok güzel para var
- Çikolata gibi abur cuburların kalıplarını çıkarabilirsin
- Ürün kutusu, kullanma kılavuzu, eğitim setleri gibi endüstriyel ürünlerin üretim sürecinde çalışabilirsin
- Reklam ajanslarında çalışabilirsin
- Sanat yönetmenliği yapabilirsin

Aşırı fazla sektör var çalışabileceğin ama sadece birinde uzmanlaşman lazım. İşverenler de kendi ihtiyaçlarına göre eleman arıyorlar. Ama sen okulda bu işin hem sanatsal hem teknik yönlerini öğreneceksin. Mesela okulun üzerine animasyon konusunda ustalaşırsan başka bölümden mezun daha usta bir kişi yerine bölümünden dolayı seni işe alırlar diye tahmin ediyorum.

Benim tanıdığım arkadaşım Şölen çikolatada çalışıyor. Çikolata paketlerini, web görsellerini, çikolata kalıplarını, karakterleri vs hepsini o tasarlıyor. Şirkette çalışan diğer operatör elemanlar da onun fikirlerini hayata geçiriyor. Mesela Photoshop bilen bir kişiye yaptığı eskizleri ulaştırıyor o da onlara göre dijitale geçiriyor. Tabii bu işin ustalık kısmı sanırım. İlk başlarda o da bilgisayar başındaydı.
Vakit ayırıp yazdığınız için teşekkür ederim, dikkate alacağım

akcyseo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
puanın kesiliyor. istersen bu sene ki puanla hiç sınav derdi çekmeden seneye merkezi yatay geçiş yapabilirsin istediğin bölüme
Hocam baktığım kadarıyla bilgisayar programcılığına yatay geçiş yoktu, emin misiniz?