Grafik Tasarımcıyım
Basım ve Yayın Teknolojileri bölümünü 2 yıllık bitirdim fakat henüz mezun olamadım alttan kalan 3 dersim var. Derse devam zorunluluğu yok sınavlara girip versem yeterli. Çalışıp ailemede yük olmamak istiyorum. Hazır elimde bir meslek var ve boş vakitlerim var bunları çalışarak ve bir kurumsal firmada kendimi geliştirerek tecrübe edinmek istiyorum. Asgari ücretin altını verseler ona da tamam ama yeterki bir şeyler katabilsin çalıştığım firma bana ki kendimi geliştirebileyim. Ama başvurduğum bütün yerler en az 3 yıl iş tecrübesi istiyor. Bende de staj dışında bir iş tecrübesi yok. Matbaacılara gitmek gibi bir düşüncem var ama onlarda Corel Draw kullanıyor ve ben kendimi bildim bileli Adobe programlarından hiç şaşmadım ve sürekli onlar üzerinden tasarımlar yapıyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
Matbaacı arkadaşlara tüm işleri adobe programlarıyla da yapabileceğini kanıtlarsan kabul edebilirler. Matbaa sektöründe yaratıcı eleman ihtiyacı oldukça fazla sende biraz yaratıcıysan havada karada kaparlar seni.
Yaşadığım bölgede bir tanıdığım var yıllardır matbaacılarda çalışıyor sadece adobe kullanmakta ve tüm matbaacılar peşinden koşmakta