Gerçekten yaş 48 ise bu düşünceyi size hiç yakıştıramadım. Üniversite bir kültürdür. Hiç yoktan bir bakış açısı kazandırır insana.
Şu konuda hak verebilirim; üniversitelerimiz bile bölündü evet, sayıca çok arttı, mezunluğun önemi azaldı, esprisi kalmadı... Bir süre öncenin lise mezunu, şimdinin üniversite mezunu gibi oldu... (Bu yüzden de üniversiteyi bitiren herkes; yüksek lisansa yöneliyor.)
Ama sadece üniversiteyi okumak için okumak, önemsiz bir bölüm okumak, ya da dersleri vize/finalleri vermek adına orada yer almak zaten insana hiçbir şey kazandırmaz. Bölümünle, sahip olmayı dilediğin mesleğinle ilgili kendini ekstra ne kadar geliştirebilirsen aslolan budur.
Yani okul boş değildir hocam.
Evet yaşım doğrudur. Benim mesleğimi burdaki bir çok kişi bilir. Emekliliğime 1,5 yıl kaldı. Bu arada konaklama okuyorum (mesleğe yeni girenlere eğitim verdiğim için bu sene bahardan tek dersten kaldım) son sınıftayım sırf tazminata faydası olsun diye. Derecem falan kalmadı okurken şunun faydasını gördüm. Konuşman değişiyor, davranışların değişiyor, karar verme yeteneğin gelişiyor. Hepsi bu.
Konaklamayı bitiren kaç kişi adam gibi bir otel bulmuş çalışıyor, Tıp, hukuk vb. bir kaç dalda okuyamıyorsan gerisi boş gerçekten boş harcadığın yıllara emeklere madi manevi kayıplara yazık. Ben meslek lisesi mezunuyum, elim pense tornavida tutuyor, elektrik elektronik üzerine kendimi geliştirdim. Okulda öğrenmedim, merak ettim gittim yerinde gördüm öğrenmeye çalıştım sordum soruşturdum. Şimdi emekli olsam bu öğrendiklerimle daha çok kazanırım. Bu arkadaş yaş 28 olmuş 12 ay ders çalışacak okul kazanacak gidecek yaş etti 30, okul bitti yaş oldu 35-36 eeee bu adam evlenmeyecekmi çoluk çocuk istemeyecek mi?
Okul boş derken meslek için bu yaştan sonra okumak boş demek istedim. Kültürle karın doymuyor, tıpkı aşkla karnımızın doymadığı gibi.
Okul okumak boş mu ?

Açık konuşayım boş bir üniversiteye gidip dümdüz hiçbir proje, çalışma yapmadan okulu bitirmek için okursan iş imkanı zaten olmaz. Lütfen kendimizi kandırmayalım.
İş sahibi olmak için okumak boş artık. Her yer mimar dolu, mühendis dolu, öğretmen olmuş adam atanamamış geldi polis oldu. Biraz düşünerek yazalım. Hayatın bir çoğu gerçek yaşanıyor ama inanmak istemeyen bir dolu insan mevcut etrafımızda. Cv ye yazmak için okul okunacaksa bırak orda dursun.