YJMalmsteen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aslında problemin din ile de ilgisi yok, direk insanlık ve merhamet duygusuyla bağlantılı bir durum.
+1.

Şiddetinizi ve öfkenizi anlıyorum, bende hayvan seven bir insanım hatta bir kedim bile var. Ama bunu müslümanlık böyle şu şöyle diye yayınlarsanız vebale girersiniz. İnsanlara hayvanlara zarar vermenin ne kadar kötü bir şey olduğunu anlatabilir, ayetler ve hadisler ile destekleyebilirsiniz. Hatta gayrimüslimler içinde olan hayvan düşmanlarına da iyi örnek olmaya çalışabilirsiniz. Ama siz burada müslümanlık böyle olmaz... dediğinizde neden bu adamın dinini işin içine katıyorsunuz? belli ki yanlış bir itikada sahip, belli ki böyle yetişmiş. Hepimizin sevmediği şeyler yok mu şu hayatta? psikolojik olarak vücudumuz farklı şeylere farklı tepkiler vermiyor mu sonuçta? örneğin siz evinizde bir böcek gördüğünüzde onu öldürmüyor musunuz? yada ne bileyim bir yere giderken karşınıza otlu bir yol çıktığında mecburluktan bastığınız hiç olmuyor mu? böcekleri sevenler hatta koleksiyon yapan insanlar var, yada çimleri korumak için kendini geren insanlar var.
Hayvana eziyet günahtır ben buna bir şey demiyorum ama insanlara böyle başlıklar koymamalısınız. O adamı dilediğiniz yere şikayet edebilirsiniz, ama siz bu adamı 5 vakit namaz kılıyor köpeğe eziyet ediyor diye lanse ederseniz, vebalinden kalkamazsınız.

Bakın şimdiden bir vebale bile girdiniz. Üstte ne diyor arkadaş "Gayrımüslimler bunlardan daha değerli geliyor gözüme bazen.", oysa ne diyor Allah;
Mü'minler, mü'minleri bırakıp inkarcıları dost edinmesin. Kim böyle yaparsa Allah ile bir ilişiği kalmaz. Ancak onlardan (gelebilecek tehlikeden) korunmanız başkadır. Allah asıl sizi kendisine karşı dikkatli olmanız hakkında uyarmaktadır. Çünkü dönüş Allah'adır.
Ey iman edenler! Eğer küfrü imana tercih ederlerse, babalarınızı ve kardeşlerinizi bile dost edinmeyin. İçinizden kim onları dost edinirse, işte onlar, zalimlerin ta kendileridir.
Ey iman edenler! Sizden önce kendilerine kitap verilenlerden dininizi alaya alıp oyuncak edinenleri ve öteki kafirleri dost edinmeyin. Eğer mü'minler iseniz Allah'a karşı gelmekten sakının.

Kısacası öfkenize yenik düşüp boş yere günaha girmeyin, şikayet edin, insanlığına kızın, kaldırabilecekseniz hakaret de edin ama vebale girmeyin. Hayırlı geceler.