Selam değerli dostlar.
Burada, bir çok kişi gibi bende herkesin gözü önünde bir hedef koyup, o hedefe ulaşmak istedim.
İngilizce konuşamama sorunu herkesçe malum. Eminim benim gibi bir çok insan vardır. ilkokul,lise,üniversite ingilizce eğitiminden sonra hala ingilizce bilmeyen. Ben burada eğitim sistemine, insanlara kızmak ve suçu birilerine atmak istemiyorum. Konuyu açma amacım da bu değil zaten. Ama ortada bir sorun olduğu ve bu dertten muzdarip milyonların olduğu da bir gerçek.
Ama bu böyle gitmez, gitmemeli. Bir şeyler yapmalı. Burada amacım birilerini eleştirmek ya da çözüm önerisi sunmak değil.Ki zaten tecrübe sahibi olmadığım bir alanda çözüm önerisi sunamam. Yapmak istediğim bu sorunu çözmek için harekete geçmek, araştırmak, öğrenmek ve çözümü, değişimi önce kendimde uygulamak. Eğer başarılı olursam nasıl başardığım, aksi takdirde ise neden başarısız olduğum hususunda tecrübelerimi insanlarla paylaşmak.
Hedefim 1 ayda kendikendime bir turist ile ingilzice anlaşabilecek ve
ingilizce yol tarifi yapabilecek seviyede ingilizce öğrenmek.
Şu an ki seviyem hello how are you dan biraz hallice. Yabancı biri ile karşılıklı konuşmuşluğum yok. Yani yok derken arkadaşın kendisi yok

, kendisi olsa da ingilizce olarak anlaşamam. Seviyem bu.
Burada tam bir ay sonra 1 konu daha açacağım hangi seviyede olduğumu ve nasıl bir yol izlediğimi paylaşacağım. Şimdi aklımda olan bu serüvende yapmak istediğim şeyleri de buraya yazayım.
1. Muhtemelen yaşadığım şehirde yabancı birini bulup konuşmaya fırsatım olmayacağı için bir yazılımcı olarak öğrendiklerimi tekrar edebileceğim ve karşılık konuşabileceğim bir sohbet botu uygulaması yapmak. (piyasada muhtemelen vardır fakat ben kendime göre yapmak istiyorum. )
2. İnternette yabancı dil öğrenim yöntemleri konusunda araştırma yapmak, bunları uygulamak.
3. Eğer kendime uygun bir çalışma ve öğrenme yöntemi bulamaz isem kendi yöntemimi geliştirmek.
4. Uygulayıp olumlu etkisini gördüğüm yöntem ile diğer dilleri de öğrenmeye başlamak.
Birde anket koyuyorum konuya katılırsanız sevinirim.
Bu arada tavsiyelere açığım ve şunuda belirtmek istiyorum. Bunun gibi hedef konularını takip edip sonucu merak etmişimdir hep. Farklı nedenler ile hedefine ulaşamayanlar çok. Onları yargılamıyorum fakat bu sefer hedefi koyan kişi ben olduğum için, içinden - ula bu sefer olsun be -

diyenleri hayal kırıklığına uğratmak istemiyorum. İnşallah muvaffak olurum.
Konuyu yayınladıktan sonra hemen Ctrl+T yeni bir sekme açıp araştırmaya ve çalışmaya başlıyorum.
Teşekkürler r10.