Tasarimix adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam Kur'anı Kerim ve İslam ile gelişmiş ülke olmanın nasıl bir bağlantısı var acaba?

İslam ülkeleri savaşıp, sömürüp, mazlumlarn canına kıyıp, soykırım yapıp zenginleşen ülkeler değildir belki bu yüzden 1 tane gelişmiş, zenginleşmiş İslam ülkesi yoktur.

Gelişmişlikle din olgusunu aynı kefeye koyamazsın. HZ. MUHAMMED (SAV) 'in yolundan giden Müslümanlar ne yapsın gelişmiş ülkeyi, teknolojiyi, ALLAH'a ve Kur'ana inanan insanlar ahiret için çalışırlar bu yüzden gelişmemiş ülkelerin hepsi müslüman ülkeleridir, bu yüzden sürekli ezmeye çalışırlar, bu yüzden sömürüp dururlar.

Keşke ülkemizde teknoloji alanında büyük merkezler açılsa, kodlama öğretilse, nasa gibi bir üssümüz olsa, uzayı, evreni araştırsak, çocuklarımıza güzel bir Türkiye bıraksak, bende bunları istiyorum ama buranın Türkiye olduğunu ve çoğunluğun Müslüman olduğu bir ülke olduğunu da ve buna göre de yaşanması gerektiğini unutmayalım diyorum. İslamofobi diye bir gerçek var ve bu yüzden sürekli bu şekilde nefret duygusu içeren haberler görüyorum ben buna karşıyım.
Hocam islam ülkelerinin gelişmiş ülkeler olmamalarının nedeni sömürüp, cana kıyıp, soy kurum yapmamaları olduğunu düşünüyorsun.
Değerli hocam Sen sanırım dünyayı pek takip etmiyorsun.
Suudi Arabistan Yemen'de ne yapmaya çalışıyor?
Suriye'de seninle aynı kitabı okuyan adamlar kendilerinden daha az müslüman olduğıunu söylediklerin adamların karılarını cariye yapıyor.
Tarihte islam ülkeleri islam ülkeleri ile savaşmadı mı? Bir savaşta 2 zalim olur mu?
İran ve Irak senelerce savaştılar...
Yani müslümanlar da mazlumların canına kıyan, mezhep için savaşan adamlar.
Sadece bilimsel olarak gelişemedikleri için sanayi devrimini gerçekleştiremedikleri için hammadde ihtiyacı ve sömürge ihtiyaçları olmamıştır.
Bilim ve teknolojide gelişemedikleri için bir birlerinin canına kıyan müslümanlar gelişmiş ülkelerin silahlarını kullanır.
Yani ahiret için çalışmak başka bir şeydir.
Şimdi diyorlar ki, sen günde 5 kere namaz kıl, senede 30 gün oruç tut, ahirete çalış sonra sen cennete gideceksin.
Ama penisilini bulup 5 milyar insanın hayatını kurtaran İskoçyalı Fleming müslüman olmadığı için cehenneme mi gidecek?
Alternatif elektrik akımını bulup bütün insanoğlunun refahını yükselten Nikola Tesla cehenneme mi gidecek?
İslam dünyasının son 300-400 yıldır dünya bilimine, kültürüne hiç bir katkısı yoktur.
Hala gazaliler ile farabiler, el Harezmiler ile övünen müslüman ülkelerden hiç birinin uzaya gitme teknolojisi yok.

Yani ben islama karşı değilim. İslamafobim yok. Sünni müslüman bir aileden geliyorum.
Annem her gün Kuran okur.
Ama ülkenin gelişmesi, çocuklarımızın daha mutlu hayat yaşaması için esas olan din eğitimi değil, bilim öğretimidir.
Bilim okuyan adamlar dünyayı ve din okuyan adamları yönetiyor.