Arkadaşlar aylarca uğraşıp ancak minik ilerlemeler kaydedince ben de sitede ağırlıklı olarak yer alan ürünlere odaklanmanın doğru olacağını düşündüm. "
kitap" kelimesine odaklandım. Ve ürün'e değil, kategori sayfasına link almaya başladık. Sizce doğru yolda mıyım? Değerli fikir, düşünce ve yorumlarınızla bana ışık tutmanızı rica ediyorum.
E-ticaret seosu çok ayrı. Bence markalaşmak için çalışma yapılması gerek, sonuçta binlerce ürün olacak ve hepsine ayrı ayrı çalışma yapmak zor.
Sosyal medya eticaret sitelerinde iyi kullanılırsa oldukça güzel satışlar elde edilir.
Değerli yorumun için teşekkür ediyorum.
Merhabalar. "İçerik Bulutu" üzerinden içerik üretenler bilir. n11 50 kr değerinde bir çakmak için bile 500 kelimelik sağlam içerikler yazdırıyor. Hatta 100 kelimesi için 3 tl yi geçen ücretler verdiğini biliyorum. Milyonlarca farklı çeşit ürün için bunu yapıyor adamlar. Küçük bir kalem düşünün. Onun bir farklı modeli var. Mesela üzerinde sadece çizgi var. Adamlar bu iki kalem için ayrı içerik istiyorlar. Ve tüm keywordleri hesaplanmış içerikler. Kaç başlık olacağı. Hangi kelimelerin kullanılmayacağı. Hangi başlıkların hangi büyüklükte olacağı. Bir makale için 17-18 özel istek ve kural oluyor. SEO budur hocam e-ticaret için. Gerisi boş...
Hocam detaylı ve aydınlatıcı yorumun için müteşekkirim. Dediklerin doğru, fakat bu sitenin böyle büyük bütçesi yok. Ben tek başıma da bunun altından kalkamam. Benim yapabileceğim "kestirme çözüm önerilerini" rica ediyorum.
Benim de en büyük sorunum buydu. Sırf bunun için sağlam bir seo'cudan eğitim alıyorum. 500 kalem ürünün her birinin kelimesini ilk sayfaya çıkarmayı düşünüyorum. Tabi yıllarımı alacak.
Yada 500 kelimenin ilk sayfa garantisi için 2 milyon tl ödemem gerekecek. O kadar param olsa bu işle uğraşmazdım zaten
Değerli yorumun için teşekkür ediyorum. Aynı sorundan muzdaribiz demek ki.
500 kalem ürünü ilk sayfaya çıkarmak! Yıllarını alması problemini müşteri zaten kabul etmez diye düşünüyorum. Hadi ikna ettik diyelim. Hocam nasıl yapıcam 500 ürün, 1000 ürünü ilk sayfaya nasıl çıkarabilirim ki?!!
hocam akıl yürütüyorum, sizin sektöre hiç girişme fırsatım olmadı
zamanında yemek sektöründe lider sitelerden birini yönetiyordum.
sitede yaklaşık 1000 tarif vardı.
link alıyordum fayda etmiyordu. daha fazla link almaya başladım. bu sefer iyice karışıklıklar oldu. disawow aracını her gün çalıştırıyorduk.
daha sonra strateji değiştirip domainde de geçen "tarif" kelimesine tanıtım almaya başladım ve alt sayfaların yani içerik sayfalarının "tarif" uzantılı aramalarda yükseldiğini keşfettim.
buradan akıl yürüterek belki doğru sonuca ulaşabilirsiniz diye düşünüyorum
şimdiden iyi çalışmalar
Hocam öncelikle değerli yorumun için teşekkür ediyorum. Keşfini ve tecrübeni samimiyetle paylaşmışsın minnettarım.
Aylarca uğraşıp ancak minik ilerlemeler kaydedince ben de sitede ağırlıklı olarak yer alan ürünlere odaklanmanın doğru olacağını düşündüm. Senin "tarif" kelimesine odaklanman gibi "kitap" kelimesine odaklandım. Yazdıklarından nihayet doğru yolu bulduğum sonucuna ulaşmam yanlış olmaz sanırım
hocam piyasada büyük balıklar var nasıl mücadele edeceksiniz merak etmekteyim.
Hocam aynı merakı ben de etmekteyim

Yola çıktık sonumuz hayrolsun.
yavaş yavaş her gün belli bir ürün gamının önce meta desc. düzenleyeceksin özgün olacak url sini başlığını düzenleyeceksin olabildiğince özgün yapacaksın aylar sonra site kendine gelir bu iç seo bir de dış için ona da her yazıyı mümkünse özgün olmalı uzun ve zahmetli takip isteyen iş rakip çok ...
Değerli yorumun için teşekkür ediyorum.
Hocam dış seo için bahsettiğin yazıları özgün yazacağız. Fakat içeriği, şekli-şemali nasıl olmalı, neye, nasıl odaklanmalı yazılar tavsiyelerini rica ediyorum.
en basit yöntem satılan ürünlerden rekabeti en az olan ama fazla tercih edilen 10 20 kalem ürün seçilir onlara özel çalışma yapılır. seçilen her alana bir blog açılarak o blogla yükselip oradan ana satış sitesine link verme yöntemi uygulanabilir.
Değerli yorumun için teşekkür ediyorum. Önerin güzel bir teknik, uygulayacağım...
Hiç bulaşma derim, heleki müşteriniz biraz da aceleci ise
Hocam tavsiyen için teşekkürler. Ama malumun, ekmek parası

Bütün müşteriler acelecidir. Fakat iş zor, ayırdıkları para az olunca mecburen sabırlı olacak diye düşünüyorum ve onlara da bunu söylüyorum.
Tek bir kelime yerine alt sayfalara ve ürün bazlı seo çalışmaları yapılabilir.
Tam detayını bilmediğim için farazi yazıyorum biraz da.
Değerli yorumun için teşekkür ediyorum. Hocam senin tavsiye ettiğin gibi sitede ağırlıklı olan ürünlerden başlayarak ürün bazlı seo çalışması yapmaya başladık. Bize de en makul sonuç bu göründü.
Hocam ürünler sürekli değişir, örneğin bilgisayar satışı yapılan kategori var. Siz ürüne yönelik linkleme yaparsaız 1 ay sonra o ürün satıştan kaldırılıca boşa düşer. Bu yüzden Doğrudan kategori sayfasına link almanızı öneririm.
Ama ondan önce her sitede olduğu gibi bir audit yapılmalı, ardından hatalar tespit edilmeli.
Değerli yorumun için teşekkür ediyorum. Hocam çok isabetli yorumlamışsın, tam bu dediğin başımıza geldi

Ürünler satılınca sayfası kaldırıldı, linkler boşa düştü! Ve dediğin gibi ürün'e değil, kategori sayfasına link almaya başladık.
İsabetli önerilerinin devamını rica ediyorum
E-ticaret sabır ister. Maalesef bizler bu konuda başarılı değiliz.
İnsanlar sanıyor ki site açıldığı an millet gelip ürün alacak. Yok öyle bir şey
Hemen Adwords reklam veriliyor mesela. Sanılıyor ki hemen dönüş olacak; boş yere reklam bağımlısı olmaktan başka hiç bir işe yaramaz.
Site alt yapısı tamemen bitirilmeden sosyal medya aktif ediliyor mesela, son derece yanlış bir yöntem.
Diyorum ki, site hızlı açılmalıdır. Ne alakası var diyorlar

Ssl olmalıdır, kullanmayan çok site var diyorlar

Mobil uyumlu olmalıdır, ben kullanmıyorum ki diyenler var

Hangi birine laf anlatacaksın? Kendi bildiğini okuyor, sonra geliyor tekrar hocam gel adam et şunu. Yahu neyi adam edeyim? Sen kendi bildiğinden vazgeçmiyorsun ki
Ana sayfaya tüm ürünleri dolduruyorlar mesela.
Site açılış hızına kötü etki sağladığı gibi, ziyaretçi sabretti ve ürünlere bakmak istedi diyelim. Ana sayfada o kadar ürünü görünce daha çok aklı karışıyor.
Hiç alakasız sitelerden backlink alınıyor mesela. Ne faydası var? Sözde seo uzmancıklarının paketlerine para yediriliyor boş yere.
Uzun lafın kısacası, yanlışlardan kaçınmayı bilirsek; başta sabırlı olmayı öğrenebilirsek başarılı olma yolundayız demektir.
Hocam detaylı ve değerli yorumun için teşekkür ediyorum. Dediklerine katılmak aklın gereği

doğrudur. Aynı tecrübeleri ben de yaşıyorum hocam Allah bize sabır versin
Yazdığın hatalardan alt yapı sorunu (bilhassa tercüme sorunları) ve ssl sorunu bu sitede henüz halledilemedi. Zaman içinde çözülecek diyorlar.
Siteyi inceleyip değerli fikirlerini paylaşmanı rica ediyorum.