2 Yıldır vds kullanıyorum. Mysql versiyonunun çok eski olmayacağını düşünüyordum. Bir müşterim yeni site için güncelleme istedi. Cpanel'den baktığımda 4.x bir sürümdü hatırlamıyorum. 5.x'e güncelledim şuan Cpanel'in gösterdiğine göre stabil 5.6 sürümünde olması lazım.
Başka bir müşterimin de 2010 yılından kalma bir haber sitesi var. Yazılımı eski.
Sunucu mysql sürüm güncellemesinden sonra sitesi insert işlemlerini hiç yapmıyor. Sunucu mysql sürüm düşürme otomatik yok. Silip sıfırdan kurmak gerek ve artık 4.x çok eski kalıyor bence. Sitenin sql kodlarını yeniden yazmak ölüm.
Mysql 4'den 5'e güncelleyince önemli ufak tefek ayarlar var mıdır? Siteyi nasıl tekrar çalışır hale getirebilirim. Bilgisayarımda xampp eski versiyon kurdum insert işlemlerini yapıyor. Anlamadığım sunucu 4.x iken Phpmyadmin'de sürümler var Cpanel'de farklı bir sürü sürüm yazan yer var.
Resimdeki 5.5.16 nedir?
MySQL istemci sürümü mysqlnd 5.0.8 dev nedir?
https://i.hizliresim.com/lZVBkr.jpg
Sorunu çözdüm aynı sorunu yaşayan olursa diye yazıyorum.
Cpanel'den root olarak giriş yapın. Phpmayadmin açın. Sağ üstte değişkenler var oraya girin. Sql Mode var düzenle diyip.
sql_mode aktif eski ayar ONLY_FULL_GROUP_BY,STRICT_TRANS_TABLES,NO_ZERO_IN_ DATE,NO_ZERO_DATE,ERROR_FOR_DIVISION_BY_ZERO,NO_AU TO_CREATE_USER,NO_ENGINE_SUBSTITUTION
sql_mode pasif yeni ayar sql_mode="NO_ZERO_IN_DATE,NO_ZERO_DATE,ERROR_FOR_D IVISION_BY_ZERO,NO_AUTO_CREATE_USER,NO_ENGINE_SUBS TITUTION"
olarak ayarladım sorun düzeldi.
STRICT_TRANS_TABLES sildim düzeldi. Yazılımda başka bir mysql sorgu hatası daha vardı. Onu da ONLY_FULL_GROUP_BY silerek düzelttim.