digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İslam tektir diyorsun.
Bu müslümanlar nasıl adamlar ki sanayi devrimi ile bilim dünyayı yönetir hale geldiğinden beri 1 tane güçlü, sözü geçen, gelişmiş müslüman ülke çıkmamış.
Ve dünyada 2,2 milyar müslüman varken en iyi ilk 100 üniversite listesinde 1 tane müslüman ülke üniversitesi yok.
Dünyanın 3 te biri müslümanken dünyanın en büyük 100 teknoloji şirketinin içinde 1 tane müslüman ülke şirketi yok.
Yani çocuklara din öğreterek aya gidilmiyor.
Dünyanın gelişmiş ülkelerinin hiç birinde zorunlu din dersi veya derste zem zem eğitimi yok.
Çocuklarına islamı detaylıca öğreten 1 tane gelişmiş islam ülkesi söyle.
Söyle ki daha zengin, daha gelişmiş, daha güçlü, daha mutlu bir gelecek için o ülkenin yolundan gidelim...
Hayat basittir.
Din ile bir yere varabilen, sosyoekonomik olarak, teknoloji olarak, bilimsel olarak gelişmiş bir tane ülke yok.
Ama sen kafandaki çocuklara islam öğretelim, laikliği terkedelim modelinde başarı olduğuna inanıyorsun.
Müslüman olmayan Türkleri Türkten saymıyorsun.
Garip...
Bu arada ben tüm cemaatlere karşıyım. Artık bilgi çağındayız. Cebindeki telefondan her bir ayetin 20 farklı meali 10 farklı tefsirine 10 saniyede ulaşabiliyorsun.
Atatürk cemaatleri kapattığı için senelerce küfür edenler bugün meclisi bombalayan cemaatler ile mücadele ediyorlar.
Hocam Kur'anı Kerim ve İslam ile gelişmiş ülke olmanın nasıl bir bağlantısı var acaba?

İslam ülkeleri savaşıp, sömürüp, mazlumlarn canına kıyıp, soykırım yapıp zenginleşen ülkeler değildir belki bu yüzden 1 tane gelişmiş, zenginleşmiş İslam ülkesi yoktur.

Gelişmişlikle din olgusunu aynı kefeye koyamazsın. HZ. MUHAMMED (SAV) 'in yolundan giden Müslümanlar ne yapsın gelişmiş ülkeyi, teknolojiyi, ALLAH'a ve Kur'ana inanan insanlar ahiret için çalışırlar bu yüzden gelişmemiş ülkelerin hepsi müslüman ülkeleridir, bu yüzden sürekli ezmeye çalışırlar, bu yüzden sömürüp dururlar.

Keşke ülkemizde teknoloji alanında büyük merkezler açılsa, kodlama öğretilse, nasa gibi bir üssümüz olsa, uzayı, evreni araştırsak, çocuklarımıza güzel bir Türkiye bıraksak, bende bunları istiyorum ama buranın Türkiye olduğunu ve çoğunluğun Müslüman olduğu bir ülke olduğunu da ve buna göre de yaşanması gerektiğini unutmayalım diyorum. İslamofobi diye bir gerçek var ve bu yüzden sürekli bu şekilde nefret duygusu içeren haberler görüyorum ben buna karşıyım.