Tasarimix adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İslam tabi ki tektir, Kur'anı Kerim de yazan tek İslamdır. İnsanların Kur'anı kendine göre yorumlamasıyla farklı farklı dallara bölünmüştür. Şu laiklik olayını bırakın hocam, okulda herşeyi öğretmedikleri için bugün Fetö gibi bir örgütle uğraşıp duruyoruz. Herşey devlet kontrölünde olsaydı bunlar olmazdı. Fetönün yurduna yolladı millet okulda din eğitimi yok diye, ne oldu? Halen de yollanıyor bu tür yurtlara çocuklar, Süleymancılar mesela, bunların ilerde hainlik yapmayacağı, örgüt kurmayacağının garantisi mi var.
İslam tektir diyorsun.
Bu müslümanlar nasıl adamlar ki sanayi devrimi ile bilim dünyayı yönetir hale geldiğinden beri 1 tane güçlü, sözü geçen, gelişmiş müslüman ülke çıkmamış.
Ve dünyada 2,2 milyar müslüman varken en iyi ilk 100 üniversite listesinde 1 tane müslüman ülke üniversitesi yok.
Dünyanın 3 te biri müslümanken dünyanın en büyük 100 teknoloji şirketinin içinde 1 tane müslüman ülke şirketi yok.
Yani çocuklara din öğreterek aya gidilmiyor.
Dünyanın gelişmiş ülkelerinin hiç birinde zorunlu din dersi veya derste zem zem eğitimi yok.
Çocuklarına islamı detaylıca öğreten 1 tane gelişmiş islam ülkesi söyle.
Söyle ki daha zengin, daha gelişmiş, daha güçlü, daha mutlu bir gelecek için o ülkenin yolundan gidelim...
Hayat basittir.
Din ile bir yere varabilen, sosyoekonomik olarak, teknoloji olarak, bilimsel olarak gelişmiş bir tane ülke yok.
Ama sen kafandaki çocuklara islam öğretelim, laikliği terkedelim modelinde başarı olduğuna inanıyorsun.
Müslüman olmayan Türkleri Türkten saymıyorsun.
Garip...
Bu arada ben tüm cemaatlere karşıyım. Artık bilgi çağındayız. Cebindeki telefondan her bir ayetin 20 farklı meali 10 farklı tefsirine 10 saniyede ulaşabiliyorsun.
Atatürk cemaatleri kapattığı için senelerce küfür edenler bugün meclisi bombalayan cemaatler ile mücadele ediyorlar.