iyi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sen yine takma hocam strese gerek yok hepimiz bugün varız yarın yokuz mezara da para ile girilmiyor. Allah büyük bir gün herkese yetecek kadar param olsa hepsini birden dağıtırım. Önemli olan sağlık ve huzur. Bu ikisi olduktan sonra 3 öyle 5 öyle geçinilip gidiliyor. Ben heryerde söylerim, anamdan babamdan para almamak için yoğurt ekmek yediğim günleri bilirim ama mutluydum hocam çünkü takmıyordum. Senin de o yüzden stres yapmana gerek yok. Düğün parası bulamadın diyelim nolacak dünyanın sonu mu? Düğün yapmayıverirsin hocam. Annem babam istemese ben düğün falan yapmazdım, sırf ailemin istediği için onları mutlu etmek için yaptım. Eşinle düğüne harcayacağın paranın 10 da 1'ini çok güzel bir tatilde harcayabilirsin mesela. Ya da herhangi yapacağın bir işin temelini atabilirsin. Bulunduğumuz yaşamdan keyif almaya çalışmalıyız. Eşin olacak hanımefendi ile de düzgünce konuşursan o da anlayacaktır. Takı vs bunlar hep geçici şeyler. Eşime ben takı aldım ne yaptı hiçbirşey. Bize takılan takıları ise naptık yine hiçbirşey. Tamam gelenek görenek vs ama onları da yaşayacağız diye strese girmeye gerek yok. En mutlu günün sonrası ızdıraba dönüştürmeye gerek yok. Umarım mutlu bir evliliğin mutlu bir ailen olur.

Konuyu baya böldük kusura bakmayın. Hayat sevdiklerinle güzel, gerisi fasa fiso.
Takmamaya çalışıyorum hocam, bir büyüğüm olarak verdiğiniz tavsiyeler için teşekkür ederim. Umarım sizinde ülkenize döndüğünüz zaman herşey istediğiniz gibi gönlünüzce olur. İyi günler dilerim.

Not: Konu sahibi arkadaş harbiden böldük konuyu biraz hakkını helal et. Sana Amerika'ya gittiğin için dır dır edenler olursa hiç takma bugün gidebilme imkanları olsa o tipler en önden koşarak giderler, kedi uzanamadığı ciğere mındar dermiş. Yaşın çok genç ve inan bana çok şanslısın, hayatın tadını çıkartmayı bilen insanların yaşadağı bir coğrafyadasın artık, sonuna kadar gençliğini yaşa