google trends'e bakarak içerik ekliyorum ama index alsa bile aramada gözükmüyor bile nasıl hit gelsinki?
google beni üste çıkarmıyor sorun burada tanıtım yazısı alsam devamlı kaliteli sitelerde işe yararmı?
Olay Google Trends değildir.
Hit çekmek
günübirlik arama yapılan sayfalarla değil, ziyaretçilerin
yıl boyu yaptığı aramaları bulmak ve bu anahtar kelimelerde üst sıraya çıkıp siteyi ayaktta tutacak doğal ziyaretçilere ulaşmaktır.
Örnek olarak eklediğim görsel servis hizmeti veren bir firmaya ait olan sitede,
- siteye pek getirisi olmayan, hakkımızda, iletişim v.b. 2-3 sayfa mevcut.
- Verilen hizmetlerle alakalı 5 içerik mevcut.
- Doğal yollarla hit çekmesi için 5 sayfası mevcut.
Hit getirecek sektörle alakalı 5 sayfadan günlük 90-100 arası hit almakta.
Verilen hizmetle alakalı 15-20 hit almakta.
Siteye aramalarla gelen bu yaklaşık 100 ziyaretçi firmanın çıkmak istediği kelimelerde hem üst sıraya çıkmasını sağladığı gibi uzun yıllarda üst sırada kalmasını sağlamaktadır.
Bu 15-20 ziyaretçilerde servisle alakalı 2-3 iş almasını sağlıyor. Eğer doğal aramalardan siteyi ziyaret edenler olmasa istenilen kelimelerde üst sıraya çıkamayacağından işte alamazdı.
Sizin yapmanız gereken "google trends'e bakarak içerik" eklemek değil, eğer site sektörle alakalı ise sektörel ziyaret etmesini sağlayacak hit getirecek konular bulmanızdır.
Siteniz sektörel değilde genel bir site ise çıkmak istediğiniz kategorileri belirleyip bu kategorilere uygun anahtar kelimeler bulup bununla ilgili içerikler eklemelisiniz.
Belki kafam eserse siteye doğal ziyaretçi nasıl çekilir diye konu açarım.