KSyapim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam haklısınız ama eklemek istediğim bir kaç nokta olacak. Biz global iş yapıyoruz ancak hayatımızın her anında bu işi yapabilecek miyiz ? Sonuçta bir gün illa normal bir iş hayatına girme durumumuz var. Ve oraya girdikten sonra yine işler tersine dönecek. Açıkcası olayı biz web üzerine çalışanlar olarak değerlendirmek bana yanlış geliyor çünkü bu hayatta en çok değer verdiğim insanlar bu şekilde para kazanmıyor, yani normal maaşlı olarak çalışıyorlar ve onlarında alım gücü son dönemlerde gözle görülür derecede düşmüş vaziyette.

Herşeye para olarak bakmam konusunda malesef hayatın acı gerçeği bu hocam. Ben Karadenizin her bir yanına ayrı hayranımdır ve ömrümün sonuna kadar burada yaşamak isterim normal koşullar olsa ancak durum bu şekilde ilerlemiyor malesef. Yaşamak ve kafamızın rahat olması için belirli bir maddi gücün hem bizde hemde diğer insanlarda olması gerekiyor. Diğer insanlarında yaşam standartının yükselmiş olması direkt olarak bizim hayat kalitemizi arttırıyor. Çünkü ortada dert stres gibi kavramlar en alt seviyeye iniyor. İnsanlar trafikte sinirli olmuyor en basitinden birazda olsun yüzleri gülüyor. Yani işin sonu ne yaparsak yapalım paraya bağlanıyor.

Sizin durumunuzu az çok forumdan takip ettiğim kadar biliyorum yaptığınız işleri ve yazılarınızıda takip ediyorum açıkcası şu forumda bana en baba adamlar kim göster deseler zaten 1. sıraya sizi yazar öyle başlarım ancak hepimiz malesef bu ayarda olamıyoruz. Evlilik sürecinde olduğumu yazmıştım, her gün kara kara düşünüyorum bir gün işlerimize bir şey olursa ne yapacağım ben diye. Rahat uyku yok rahat uyanma yok. Stres artık başımı döndürmüş vaziyette. Almanya'da şu durumu yaşayan bir tek kişi görmedim, adamlar işten atılsa bile devlet bakıyor öyle yada böyle. Aç kalma yada bebeğim doğarsa masraflarını karşılayamam gibi bir olay yok oradaki insanların hayatında. Tek başıma olsam yemin ederim bu dediklerimin bir tanesini gram takmam hocam, ama şu evlilik sürecine girdiğimden beri gözüme uyku girmez oldu.
Sen yine takma hocam strese gerek yok hepimiz bugün varız yarın yokuz mezara da para ile girilmiyor. Allah büyük bir gün herkese yetecek kadar param olsa hepsini birden dağıtırım. Önemli olan sağlık ve huzur. Bu ikisi olduktan sonra 3 öyle 5 öyle geçinilip gidiliyor. Ben heryerde söylerim, anamdan babamdan para almamak için yoğurt ekmek yediğim günleri bilirim ama mutluydum hocam çünkü takmıyordum. Senin de o yüzden stres yapmana gerek yok. Düğün parası bulamadın diyelim nolacak dünyanın sonu mu? Düğün yapmayıverirsin hocam. Annem babam istemese ben düğün falan yapmazdım, sırf ailemin istediği için onları mutlu etmek için yaptım. Eşinle düğüne harcayacağın paranın 10 da 1'ini çok güzel bir tatilde harcayabilirsin mesela. Ya da herhangi yapacağın bir işin temelini atabilirsin. Bulunduğumuz yaşamdan keyif almaya çalışmalıyız. Eşin olacak hanımefendi ile de düzgünce konuşursan o da anlayacaktır. Takı vs bunlar hep geçici şeyler. Eşime ben takı aldım ne yaptı hiçbirşey. Bize takılan takıları ise naptık yine hiçbirşey. Tamam gelenek görenek vs ama onları da yaşayacağız diye strese girmeye gerek yok. En mutlu günün sonrası ızdıraba dönüştürmeye gerek yok. Umarım mutlu bir evliliğin mutlu bir ailen olur.

Konuyu baya böldük kusura bakmayın. Hayat sevdiklerinle güzel, gerisi fasa fiso.