Topluca cevaplıyayım. ilk olarak mart ayında tamamen döneceğimi bilmeni isterim. ev bakıyorum almak için bulduğumda buradaki evimi arabamı satıp döneceğim. Ben burada iş kuran kişiler üzerinden konuştum ne yazdıysam. Burada çalışanlar için burada hayat güzel ama iş kuranlar için çok zor. O kadar çok prosedür o kadar çok vergi o kadar çok ***********(yasal olarak

) var ki anlatamam. zate ndöndüğümde uzunca bir yazı yazacağım burada iş kurmak isteyen kişiler için.
Herşey para demek değil olsaydı ben burada durup son model lamborghini alabilecek kapasiteye sahibim. şu anda altımdaki araba da son model zaten. evim de var işim de. 17-18 yaşındaki çocuğa bmw scirocco alınmamalı. zaten düzgün bir alman ailesi o tarz bir araba çocuğuna almaz. alanlar incelerseniz ya türktür ya da başka bir ırktan. burada kimse çocuğuna araba falan almaz. çocuk kazanır kendisi alır.
senin biladerin ise çok acil durumda olduğu için o şekilde davranıldı. ateşi çıksın, boğazları ağrısın ve doktora gece gitmeye çalışssın bak bakalım ne oluyor. ateşten bayılırsa anca müdahalede bulunurlar.
Herşeyi parayla tartıyorsun hocam hatan burada. biladerine sor bakalım bi oturma izni almaya giderken göçmenlik ofisinde nasıl davranıyorlar. ya da biladerine sor bakalım bi gerçekten almanların olduğu bir iş yerinde çalışmış mı? ya da sor bakalım biladerine bi gerçekten almanlara işi düşmüş mü.
benim anlatmak istediğim nokta farklı senin anlattığın nokta farklı. Özellikle internet ile uğraşan kişiler yani bizlerin o fiyatlara çok dememiz yanlış çünkü global iş yapabilecek para kazanabilecek kişileriz. sen 40 euro yu 40 tl olarak görebilecek kapasitede birisin. sokakta başkası yazsa bir nevi haklı bulurum adamı ama hocam kusura bakma da kendin global para kazanmayı hedeflemeyip, burada 40 euro 300 tl ye denk geliyor gibi hesap yapıyorsan hatayı hükümetin veya türklirasının değer kaybında değil kendinde aramalısın. 5 yıllık üyenin özellikle bunları söylemesi beni gerçekten üzüyor.
Hocam haklısınız ama eklemek istediğim bir kaç nokta olacak. Biz global iş yapıyoruz ancak hayatımızın her anında bu işi yapabilecek miyiz ? Sonuçta bir gün illa normal bir iş hayatına girme durumumuz var. Ve oraya girdikten sonra yine işler tersine dönecek. Açıkcası olayı biz web üzerine çalışanlar olarak değerlendirmek bana yanlış geliyor çünkü bu hayatta en çok değer verdiğim insanlar bu şekilde para kazanmıyor, yani normal maaşlı olarak çalışıyorlar ve onlarında alım gücü son dönemlerde gözle görülür derecede düşmüş vaziyette.
Herşeye para olarak bakmam konusunda malesef hayatın acı gerçeği bu hocam. Ben Karadenizin her bir yanına ayrı hayranımdır ve ömrümün sonuna kadar burada yaşamak isterim normal koşullar olsa ancak durum bu şekilde ilerlemiyor malesef. Yaşamak ve kafamızın rahat olması için belirli bir maddi gücün hem bizde hemde diğer insanlarda olması gerekiyor. Diğer insanlarında yaşam standartının yükselmiş olması direkt olarak bizim hayat kalitemizi arttırıyor. Çünkü ortada dert stres gibi kavramlar en alt seviyeye iniyor. İnsanlar trafikte sinirli olmuyor en basitinden birazda olsun yüzleri gülüyor. Yani işin sonu ne yaparsak yapalım paraya bağlanıyor.
Sizin durumunuzu az çok forumdan takip ettiğim kadar biliyorum yaptığınız işleri ve yazılarınızıda takip ediyorum açıkcası şu forumda bana en baba adamlar kim göster deseler zaten 1. sıraya sizi yazar öyle başlarım ancak hepimiz malesef bu ayarda olamıyoruz. Evlilik sürecinde olduğumu yazmıştım, her gün kara kara düşünüyorum bir gün işlerimize bir şey olursa ne yapacağım ben diye. Rahat uyku yok rahat uyanma yok. Stres artık başımı döndürmüş vaziyette. Almanya'da şu durumu yaşayan bir tek kişi görmedim, adamlar işten atılsa bile devlet bakıyor öyle yada böyle. Aç kalma yada bebeğim doğarsa masraflarını karşılayamam gibi bir olay yok oradaki insanların hayatında. Tek başıma olsam yemin ederim bu dediklerimin bir tanesini gram takmam hocam, ama şu evlilik sürecine girdiğimden beri gözüme uyku girmez oldu.