iyi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Topluca cevaplıyayım. ilk olarak mart ayında tamamen döneceğimi bilmeni isterim. ev bakıyorum almak için bulduğumda buradaki evimi arabamı satıp döneceğim. Ben burada iş kuran kişiler üzerinden konuştum ne yazdıysam. Burada çalışanlar için burada hayat güzel ama iş kuranlar için çok zor. O kadar çok prosedür o kadar çok vergi o kadar çok ***********(yasal olarak ) var ki anlatamam. zate ndöndüğümde uzunca bir yazı yazacağım burada iş kurmak isteyen kişiler için.

Herşey para demek değil olsaydı ben burada durup son model lamborghini alabilecek kapasiteye sahibim. şu anda altımdaki araba da son model zaten. evim de var işim de. 17-18 yaşındaki çocuğa bmw scirocco alınmamalı. zaten düzgün bir alman ailesi o tarz bir araba çocuğuna almaz. alanlar incelerseniz ya türktür ya da başka bir ırktan. burada kimse çocuğuna araba falan almaz. çocuk kazanır kendisi alır.

senin biladerin ise çok acil durumda olduğu için o şekilde davranıldı. ateşi çıksın, boğazları ağrısın ve doktora gece gitmeye çalışssın bak bakalım ne oluyor. ateşten bayılırsa anca müdahalede bulunurlar.

Herşeyi parayla tartıyorsun hocam hatan burada. biladerine sor bakalım bi oturma izni almaya giderken göçmenlik ofisinde nasıl davranıyorlar. ya da biladerine sor bakalım bi gerçekten almanların olduğu bir iş yerinde çalışmış mı? ya da sor bakalım biladerine bi gerçekten almanlara işi düşmüş mü.

benim anlatmak istediğim nokta farklı senin anlattığın nokta farklı. Özellikle internet ile uğraşan kişiler yani bizlerin o fiyatlara çok dememiz yanlış çünkü global iş yapabilecek para kazanabilecek kişileriz. sen 40 euro yu 40 tl olarak görebilecek kapasitede birisin. sokakta başkası yazsa bir nevi haklı bulurum adamı ama hocam kusura bakma da kendin global para kazanmayı hedeflemeyip, burada 40 euro 300 tl ye denk geliyor gibi hesap yapıyorsan hatayı hükümetin veya türklirasının değer kaybında değil kendinde aramalısın. 5 yıllık üyenin özellikle bunları söylemesi beni gerçekten üzüyor.
17-18 yaşında çocuğa araba alınmamalı katılıyorum. ama ekonomik durum almaya elverişli olmalı. fark bu.
ikinci olarak; anladığım kadarıyla sizin yorum ve gözlemleriniz oradaki bir "göçmen" değerlendirmeleri olarak ele almak gerek. vatandaş değilsiniz sanırım. yani size orada göçmen bürosunda yada full oranın insanı olan bir işyerinde yapılan muameleyi burada suriyeli'lere yapılan muameleyi karşılaştırmak anlamlı olur. ki böyle bir karşılaştırmada türkiye'nin durumu pek iyi olmaz sanırım.

üçüncü olarak türkiye'deki vergiler pek çok ülkeden fazladır emin olun. ama fark şu: türkiye'de o vergiyi ödemezseniz kolay kolay birşey olmaz. hatta iki seneye kalmadan (gerçekten son 50 yılda ortalama 2-3 yılda bir vergi affı çıkmış) af çıkar. geçer gider.

hastane meselesine gelince: bizde malesef "acil hasta" tanımı çok yanlış anlaşılıyor. adam boğazım ağrıyor diye, grip oldum diye acile gidiyor. sonra da acilde saatlerce sıra gelmeyince sağa sola saldırıyor.

Türkiye bir cennet. ama kim için biliyor musunuz? şark kurnazları, iktidar fark etmeksizin iktidara yakın olanlar ve kural tanımaz insnalar için bir cennet.

son olarak başlık sahibi kardeşime amerika'daki hayatında başarılar diliyorum. amacın para kazanmak vs. olmasın.amacın orada etkili ve yetkili bir konuma gelmiş biri olmak olsun. böylelikle 16 yıl yaşadığın ülkeye faydalı olma ihtimalin olur.