Merhaba Arkadaşlar
Geliştirmekte olduğum bir php bot paneli hakkında bir sorum var.
Dailymotion veya youtube gibi sitelerden oauth2 izni alma olayı hakkında bir türlü kafamda oturtamadığım şeyler var.
Şuanda dailymotion video yükleme scripti üzerinde çalışıyorum.Emsali niteliğinde diğer scriptlerde kullanıcı adı ve şifre kullanmadan sadece api key,secret key ve uygulama izni alarak kanal ile alakalı birçok özelliği kullanabiliyorlar.Elimde bulunan kodlar ile kullanıcı adı ve şifre kullanmadan işlem yaptıramıyorum.Benzer scriptlerde ise şunu farkettim ki api key alırken callback url diye birşey var.Bu tam olarak hangi amaçla kullanılıyor acaba?

Aşağıda dailymotion için kullandığım kodları görebilirsiniz.Bu kodlar ile kullanıcı adı ve şifre kullanmak zorunda kalıyorum.Ben ise bu bilgiler olmadan sadece api secret ve uygulama izni kullanarak yaptırmak istiyorum.

<?php
require_once 'sdk/Dailymotion.php';
// Dailymotion DATA API credentials
$apikey = 'f48ea6dd951cbe7da368';
$apisecret = 'd05c7a5aed40ea9df72eca0b67c13cfc482ffd92';
$user = 'demo@hotmail.com.tr';
$password = 'sifre123';
$api = new Dailymotion();
$videotitle = "This is a Test video";
$videofile = "video.mp4";
$videocategory = "news";
$videotags = "demo";
$videodescription = "Description of the video";

$api = new Dailymotion();
$timeoutx = $api->timeout = 9000; //set higher for slow proxies.
$depdi = $api->debug = false;
$comnn = $api->connectionTimeout = 9000;
$api->setGrantType(Dailymotion::GRANT_TYPE_PASSWORD, $apikey, $apisecret, array('write','delete'), array('username' => $user, 'password' => $password));
$url = $api->uploadFile($videofile);
$result = $api->call('video.create', array('url' => $url, 'title' => $videotitle , 'channel' => $videocategory , 'tags' => $videotags, 'description' => $videodescription, 'published' => true));
$videourl = 'http://www.dailymotion.com/video/'.$result['id'];
echo $videourl;
?>

bu konuda kendimi geliştirmek istiyorum.Bana yol gösterebilecek olan varsa konudan veya özelden mesaj bırakırsa sevinirim.