bu internette yalan söylüyorlar ozaman yok sağlık hizmeti efsane bedava falan diye
Almanya için konuşayım. Bilader ben gittiğimde bel fıtığından sorun yaşadı birden kucağıma düştü kaldı acı içinde. Ambulansı aradık nasıl geldi bilmiyorum o kadar kısa sürede ben biladeri omuzlayıp aşağı inene kadar geldiler.
Neyse hastaneye gittik falan yatması lazım dediler, hastaneye para hiç bir şekilde ödenmedi. Orada sordular evde çocuk var mı annesi çalışıyor mu diye sanırım evde bakacak kimse olmazsa bakıcı gönderiyorlar çocuğun rutin hayatı ve okulu aksamasın diye. Hastanede yattığı süre boyunca maaşı ne kadarsa ve kaç gün yattıysa belli bir oranda devlet yardım yapıyor (Artık devlet iş yerine veriyor orası mı veriyor yoksa direkt devlet mi veriyor hastaya bilmem ama sonuçta veriliyor). 1 hafta kadar yattı orda sonra rehabilitasyona gitmesi gerekiyor yüzecek falan denildi yer seçtirdiler ve 1 haftada oraya gitti ordada kaldığı günlerde çalışmadığı için para durumu yine aynı şekilde oldu.
İşin açıkcası 1 kuruş cepten para çıkmadı üstüne birde çalışmadığı zamandaki parası bir şekilde geri verildi. Bunlar benim gördüklerim. Sigorta yapısı nasıldır falan bilmiyorum ama bu şekilde işledi.
Hastanelerde hasta yanında kimse kalmıyor oda garip gelmişti ancak hemşireler gerekirse eliyle bile yediriyor yani bir sorun olmuyor kimsenin gözü arkada kalmadı. Hatta ben atlamıştım hemen biladeri yalnız bırakmam ben kalırım bugün diye yasakmış. Odaların ve hastanenin temizliğine hiç girmiyorum bile ilk girdiğimde hastane değil holding sandım

Cehalet işte