Tabi orasi öyle ama bana kalirsa bu kisiden kisiye degisen bir durum. Her sabah acaba bugun nolacak derdi hep stres sebebi. Tanidigim iki kisi bu yuzden kalp krizi gecirip rahmetli oldu hicbir sorunlari yokken üstelik. Stresin olmadigi bir yer benim icin en iyi yerdir tabi bu benim kendi dusuncem.
Bu arada speedtest sonucu;
Şimdi seni bilmem, annen halletmiş tüm işleri ama o annenin yaptığı işleri sen yapsan stres nedir öğrenirdin. Yurtdışında stresin allahını yaşatıyorlar emin olabilirsin. Kurallar kendilerine göre gerektiğinde kural. En basit örneğini vereyim, çalışma saatleri 5 e kadar diyelim sen 5'i 1 dakika geçsin girmeye çalış biryere almazlar ama 4:50'de erken çıkmayı iyi bilirler. Yani ne oldu, kurallı ülke bir anda kendine göre kurallı oldu.

Yurtdışında yaşamadan oraları övmeyin özellikle de birşeylerle uğraşmadan.
Vergi sistemi ucuz gibi gözükür mantıklı gibi gözükür ama Türkiye'deki vergi sistemini öpüp başına koyarsın. Macaristan'da görünen gelir vergisi oranı %9+2 ama bu tabi görünen kısım. 100.000 euro kazanırsan sana tüm vergiler çıktığında kalacak para 40.000 euro yu geçmez. bankadan para çekerken devlet %1 alıyor, ülke dışına para çıkaracaksan %27 ödemek zorundasın, 100k euro kazanırsan bunun ekstra vergisi de var vs vs.
Yani uzun lafın kısası, Avrupa veya Amerika'daki kurallar tamamen kağıt üzerinde insan haklarına uygun ve firmaları teşvike yönelik. İş realiteye geçince hiçte öyle değil.
Speedtest neden attın bilmiyorum ama internet hiçbirşeyi değiştirmiyor. Bak bu da benim evimdeki 35-40 tl ödediğim internet hızım.