nKolay yani Aktif Bank, Çalık grubuna ait bir banka. Batmaz, batmasına izin verilmez. Bu banka Rıza Sarraf'ın İran'a yapılan ambargolarını delmek için iktidarın emriyle hesap açtırdığı banka. Yani arkasında koskoca iktidar partisi var.

Şeytan diyor ki sat arabayı bir de düğünde takılan altınları yatır şuraya.. Vergisiyle, mazotuyla sigortasıyla bana ortalama aylık 1000 liraya patlıyor. Satsam hem bu 1000 lira giderden kurtulacam hem de oturduğum yerden ayda 1500-2000 lira para kazanıcam. Bu hesapla aylık hiç yoktan 3000 lira artıda olacağım. İşe bisikletle giderim zaten 5 dakikalık yol hem spor olur... Şu anki şartlarda ayakta durabilmek için yaşam standardımızı düşürmekten başka çare yok. Son bir kaç haftadır bunu yapmayı düşünüyordum ama eşimi bir türlü ikna edemedim. Şimdi bu oranı gördükten sonra yerimde duramıyorum. yumruğu masaya vurup ikna etmekten başka çare yok. Her ne kadar ikimiz ortalamanın üstünde maaşla çalışıyor olsak da kira, krediler, faturalar ve sayamayacağım bin bir kalem giderimiz yüzünden ay sonunu ancak kredi kartlarıyla getirebiliyoruz.