Pipocu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Saatin durumu gördüğüm kadarı ile çok iyi. Bu saatler hakkında az çok bilgim var. Bir zamanlar TCDD saatlerine epeyce kafa yormuştum.

Uyarılarım ve birkaç not:
1. Saatin durumu çok iyi görünüyor. Aman ha ! temizlemeye, parlatmaya çalışmayın.
2. Bu saatlerin genelde arka kısmı hep çizik ve ezik doludur. Sizinki çok iyi durumda.
3. Zinciri orijinal olmayabilir ama saatin durumundan dolayı bu çok önemli olmayacaktır.

Satış ve Fiyatı Hakkında :
1. Bu saatlerin fiyatını üretim yılı belirler ne kadar eski üretim ise o kadar pahalıdır.
2. Arka iç kısmında yer alan yazı/logo ne durumda? O da temiz ise fiyatı çok daha iyi olacaktır.
3. Arka iç kapağında Grand Prix mi yazıyor (1900) ? Grand Prix 1865 logosu mu var ? bu fiyatını önemli şekilde etkiler.
4. Bu saatlerin çalışır vaziyette çok az ezikleri ve az hasarlı olanları yılına göre minimum 500 TL`ye alıcı bulmaktadır.
5. Sizin saatiniz görüntüye göre çok iyi durumda. Yılını ve arka işlemesini bilmediğimden net fiyat veremem ama en düşük ve en yüksek fiyat aralığı 1.000 TL - 100.000 TL aralığındadır.
6. Bu saati "ESKİ SAATÇİLERE" ve Antikacılar göstermeniz yararınıza olacaktır. Ben olsam bu saatin en yenisini dahi 3.000 TL`den aşağıya bırakmam.
7. Size tavsiyem bu saati özellikle İstanbul`daki antikacılarla irtibat kurarak fiyat bilgisi edinin ve en yüksek fiyat verenin verdiği fiyatın 2 katı fiyata İnternet üzerinden satışa koyun. Hemen satılmayacaktır. İnternet sitelerinde en az 6 ay satışta tutun eğer alcı çıkmaz ise en yüksek fiyatı veren antikacıya satın derim.

Not: TCDD değil de Padişah Abdulhamid`in Demiryolu için yaptırdığı saatlerden bulursanız temiz durumda olursa 150.000 - 400.000 TL aralığında okutursunuz.
Uzun uzun bilgilendirdiğiniz için teşekkür ediyorum hocam. Arka kapağını bir türlü açamadım küçük çentik olan yerinden deniyorum ama resmen yapışık gibi hiç hareket bile etmiyor nasıl açacağım bilmiyorum. Bunun kolay yolu yok mu
Saatçi ve antikacılardan fiyat bilgisi aldıktan sonra iki katı fiyata satışa koymak en mantıklı fikir hocam. Olmazsa biraz daha saklayıp ilerleyen yıllarda satışını yapacağım
Ayan1907 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bu saatin makinesi arzalı olanını sirkecide bir tamirciye götürmüştüm yapamadı, oda değerli olduğunu söylemişti, istanbuldaysanız sirkecide gösterin bir kaç yere ama üstteki arkadaşın dediği gibi internete siz 2 katı fiyatına koyun
teşekkür ederim hocam. arka kapağını açamadım galiba daha önce zorlanmış küçük bir kaç çizik olmuş çentik kısmında. en iyisi biraz araştırma yapıp iki katı fiyatına satılmasını beklemek.
fikiralemi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam bence farklı yerlerde konular açın özellikle yabancı sitelerde açın
ebay amazon tarzı deli paraya satarsınız
ortalama fiyat aralığını tam olarak belirleyip türk ve yabancı sitelere koymayı düşünüyorum bende hocam.