Sadraf adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Okumadan cevap yazmayı çok seven bir milletiz
Hocam, öncelikle para biriktirme sorunun varsa bu şekilde yapman en mantıklısı. Pazar yeri yani tezgahı satılıyor sanırım... Bizim buradan bir örnek vereyim. İstanbul Bahçeşehir'de yaklaşık 10-14 sene önce pazar yerleri çok uygun fiyatlara satıldı. Bizde alt tarafı pazar yeri dedik ama şu an fiyatları ve kirası el yakıyor
Aylık getirisi az olabilir ama verdiğin örneğe sonuna kadar katılıyorum. Aylık 500-1000 lira kira almak için evlere çok ciddi paralar ödeniyor. Bu bakımdan kıyaslayınca çok uygun bir yatırım... Pazar yerinin, evden farkı yoktur. Çocuğunuza miras olarak da bırakabilirsiniz.
Pazar yeri almak bence mantıklı fakat biraz daha düşünebilirsin. Alternatif olarak neler yapılabilir biraz daha araştır. Sonra sana en uygun olanı seçersin.
Anlayışınız için teşekkür ederim
Şimdi şöyle bir durum var aslında.
Mevcut pazar yerlerini araştırdım ama daha farklı bir durum var.
Antalya'da yaşıyorum ve bulunduğumuz bölge yeni yerleşim bölgesi, son 2 senede ev ve kira fiyatları en az 2-3 katına çıktı.
Etrafındaki yeni projeler vb gerekçesiyle şehir bu tarafa doğru kayıyor.
2 Mahalle üstüste konumda. Alt taraftaki mahallenin (aramızda 2-3km var ya da yok) kapalı pazarı mevcut ve inanılmaz bir şekilde yoğun.
Son birkaç haftadır üst mahalleye, yani benim oturduğum yere de yeni pazar yeri yapılacağını duydum.
Henüz ilk yapıldığında artık ihaleyle mi oluyor, pazarcılar odasından mı başvuru yapılıyor bilmiyorum ama olur da alabilirsem eğer mantıklı olur gibi gelmişti bana.
Çünkü bölge bir İstanbul olmasa da gerçekten hızlı bir şekilde değerleniyor