Arkadaşlar, Pinterest'teki pano, repin, gibi konulara yabancıyım. Çünkü Pinterest'e yeni yeni tam anlamıyla girmeye başladım. Daha önceleri sadece pinlerimi oluşturur, alelade oluştuduğum panonun içine atar geçerdim. Ama her yerde "pano, repin" kelimelerini duyunca ne olduğunu öğrenmek istedim. Aşağıda merak ettiğim soruları sıraladım. Belki benim gibi bu konuya yabancı olan arkadaşları da aydınlatmış olursunuz.

1) Neden başkalarının pinlerini re-pin etmeliyiz? Kendi oluşturduğumuz panolara sadece kendimize ait pinleri paylaşmamızın ne gibi bir sakıncası var?
2) Bizi takip edenler aynı zamanda oluşturmuş olduğumuz panoların da mı takipçisi oluyor?
3) Bazı yerlerde pano satışı yapıyorlar. Pano, hesaptan bağımsız mı? Pinlerimizi başkasının panosunda paylaştığımızda kendi panomuzda paylaşamayacağız. Bu da panomuzun gelişmemesine neden olacak. Pano satışı veya kiralama hizmetlerini kullanmalı mıyız?
4) Panoların ne gibi bir önemi var? Önemli olan oluşturduğumuz pinler değil mi? Neden sıklıkla panoların üzerinde duruluyor?

Kısacası panolar hakkında detaylı bilgisi olan bir arkadaş bize bu panoların tam olarak ne işe yaradığını açıklayabilir mi?