3 TL ye satması gerek dediğiniz gözleme için %8 kdv var üzerine %20 gelir vergisi var yani 2.20 liraya gelir.
işçi maliyeti, hammadde, stopaj, kira, doğalgaz, elektrik, su vs eklendiği zaman 50 kuruş mu kazansın bir gözleme yapıp?
Biraz mantıklı olmakta fayda var devlet yıl sonunda sizin %40 kar ortağınızdır dolayısıyla direkt bunu hesaba katarak bir hesap yapmanız daha adil olur.
Başlığı açan arkadaşa gelincede 8 liraya gözleme yemek bu devirde maalesef normaldir. şehirlerarası yollarda bile vergi vermeyen yerel teyzelerin yaptıkları bile 10 liradan aşağı değil.
ben onun ne kadar kazanıp ne kadar vergi verdiğini çok iyi biliyorum. istisnalar hariç alayı vergi kaçırıyor. kimse itiraz etmesin. bırak fiş kesmeyen mahalle lokantasını avm fiş kesenler bile ayda 3k vergi vermiyorlar. hikaye anlatmayın ben işin içindeyim.
aynı vergiler su elektirik doğalgaz uşaktaki adam da veriyor. onun da kirası 3500 lira bizim ramidekinin kirası 2750 lira. uşataki kıymalı pide en iyi yerde 8 lira istanbulda 16 lira. üstelik uşaktakinin yanında yeşillik közlenmiş biber bedava ve pidesi emin ol çok daha kaliteli ve lezzetli