Fırsatçı denenler de bu ülkede yaşıyor arkadaşlar. Dün güzel bir örnek verdim ama %100 suçsuz değildir elbette de, biraz da gerçekçi olmak lazım.
%100 ülkemizde ürettiğimiz fidanlara niye zam yapmak zorunda kalıyoruz? Biz de mi fırsatçıyız?
Yakıta zam geliyor, kargo zam yapıyor, kağıtlar, kolilerimiz zamlanıyor, eee?
Isı odalarımız var elektriğe zam, doğalgaza zam, suya zam. eeee?
Hayat standartları şartları zorluyor, gelir giderden azalıyor, ne yapacağız arkadaşlar?
%100 yerli üretim milyonlarca fidan fiyatı fırsatçı olduğumuz için mi yükseliyor?
Mecburuz arkadaşlar, şu fırsatçı lafları birilerinden çıkıyor, zamı gören de sebeplerine kızmak yerine mecbur kalanlara giydiriyor. Oh ne ala memleket.
Niye bu hale geldik diyelim birazda.. Elbette keyfi arttıran da olabilir ama, arttırmak zorunda yoksa kurtarmaz ki iş yöneten arkadaşlar birebir devam ediyorsa, demek oluyor ki kurtardığı rakamın 2-3 kat üstüne satıyormuş zaten.
Asıl fırsatçılar kimdir? Bu dönemde zam yapmadan gramajla oynamadan satışa devam edebilenlerdir. Misliyle kitliyorlarmış demektir.
Ben 20 liraya mal olan ürünü 23'e satıyordum diyelim. 25e bana mal olurken 23e hala nasıl satayım Allah aşkına....