Merhaba şuan bir kamu sektöründe bilgi işlemde çalışmaktayım.
After effect, photoshop, bazen de mobil uygulama ile uğraşıyorum.
İş yerimle evim arasında 40 KM var.Her gün gidip geliyorum.İş yerindeki bilgisayarımın özellikleri

• 8 RAM
  • İ7-860
  • GT 210 Ekran Kartı

Birçok işi iş yerinde bitiremiyorum ve önceden eski bir laptopumla devam ediyordum şu an öldü ısınmadan kapanıyor. i5-4200m / GT 740m / 8 GB RAM Casper. Onu bir kenara bıraktım duruyor termal macun vs her şeyi yaptık. İşlemciyi soğutan bakır borunun değişmesi gerek sanırım ondan da bulamadık.

Şuan 2.000 TL civarına masaüstü veya laptop almayı düşünüyorum. Sizce masaüstü mü tercih etmeliyim yoksa laptop mu? Hangi laptopu alsam 1 sene sonra ısınıp kapanacak gibi geliyor bana artık, programları bir süre sonra stabil kullanamıyorum.Arkadaşlarımla bi CS:GO vs oynamak istesem FPS drop yiyorum vs böyle gidiyor.

2.el Macbook almayı düşündüm ama 2.000 TL civarı alabileceğim Macbook yaklaşık 6 yıllık bir laptop oluyor ve verimli çalışacağını düşünmüyorum ayrıca oyundan vazgeçmem gerekiyor.
Diğer laptop markaları da 1-2 sene sonra yine elimde çöpe atmak zorunda kalacağım.

Masaüstü seçeneğide stabil çalışacak ve beni uzun yıllar götürücek upgrade yapma imkanımda var ama taşınabilirlik konusu benim için büyük problem olabilir.

Bütçe, ve yapacağım işler ile değerlendirebilirseniz sevinirim.Max çıkabileceğim miktar 2.500 civarı olacaktır.
  • After Effect
  • Photoshop
  • React-Native
  • Geny Motion
  • Android Studio