dertliA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çocuklara belli bir yaştan sonra bana göre 8-9 yaşından itibaren dini eğitim verilmelidir. Aleviyse bile verilmelidir ki aleviliği bilmedikleri için bazıları onu yeni bir dinmiş gibi lanse ediyor cahillerin cahilliğini kullanarak. Gayrimüslimler dini eğitimden muaf kalabilir. bu din eğitim okullarda yapılırsa daha iyi olur zira bazı tarikatler saçma sapan şeyleri din diye öğretiyor. namaz kılmanın üzerinde duracağına zeytine çatal batırma sol elini kullanma bilmem ne gibi gereksizlikler üzerinde fzlaca takılıyorlar dolayısıyla işin özünü kaçırıyorlar. devlet eliyle dinin gerçek kısımları öğretilirse burda sıkıntı olmaz diye düşünüyorum . çocuk ilerde deist ateist bilmem ne olacaksa en azından bilsin de öyle inanmasın.

ancak burda yine dikkate alınmayan en önemli nokta din eğitimim tek başına yeterli gelmediği. mükemmel bir dini eğitim almış bir insana sen evrensel ahlaki değerleri öğretmezsen ortaya AHLAKSIZ DİNDARLAR ÇIKAR. Hacca gider namaz kılar göbeğe kadar sakal bırakır elinden tesbihi düşürmez zikir çeker şalvar giyer takke takar ama VERGİ KAÇIRIR CAMİYE GİDERKEN YERE TÜKÜRÜR KOMŞUNUN BALKONUNDA ÇAMAŞIR ASILI MI DİYE BAKMADAN HALI SİLKER RÜŞVET VERİR SIRAYA GEÇMEZ UYANIKLIK YAPAR bu liste uzar gider. Malesef bizim ülkemiz %99 müslüman olabilir ama %50 sinden çoğu ahlaksızdır .Ahlaksızdan kumar oynayan içki içen zina edeni anlayan adam zaten burda bu yazıyla ne demek istediğimi de anlamaz. Ramazan pidesi kuyruğunda bile öne geçmeye çalışan bir dindar ne kadar müslümandır? ya da müslüman mıdır? müslüman nedir nasıl olmalıdır?
"Aleviyse bile"den sonrasını okumadım hocam, kusura bakmayın.