Empower adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@GencScout;

1) Kendine seçtiğin ilk kriter yanlış. Yabancı niş sitelerine hit çekebilmek için sırası ile şunları kullanmalısın: 1- Reddit, 2- Twitter, 3- Medium, 4- Pinterest.

Bu sıralama açacağın nişe göre değişir. Satış ortaklığı ya da makale içeren sitelerde bu sıralamayı kullanabilirsin. Sadece görsel bir site olacaksa, Pinterest tek başına yeterli.

2) Site açacağın dili İngilizce olarak varsayıyorum. Kullanacağın ilk araç elbette Ahrefs olmalı. Ahrefs ile rakip analizi yap, en çok hangi kelimeden hangi sayfasına hit aldığını öğren. Akabinde Semrush ile hangi sayfadan ne kadar kazandığına bak. Burada ahrefs ile Semrush verilerini karşılaştır. Örneğin rakip site (rs) X sayfasına 100 hit almış ve 1. sırada. C sayfasına 150 hit almış 2. sırada. Semrush’a dönüp bak; 1. sırada ki 100 hit mi? 2. sorada ki 150 hit mi kazandırıyor? Burada hedefin her zaman RSnin az hit alıp çok kazandığı sayfalar olsun. Bu sayfalarda ki yazılara göre yol haritası çıkar.

3) Backlink işini iyi yaparsan premium araçlar ile spinleşmiş makaleler iş görür. Ancak ben buna karşıyım, madem uğraşacaksın sonuna kadar uğraş. Makalede kelime sayısından çok içerdiği konu önemli. Ben 1000 kelime makale ile hit alamazken; sadece 1 resimli yazı ile aynı kelimede epeyce hit alıyorum. Neden? Çünkü içerik resimler ile anlatılıyor, görsel anlatım ziyaretçiyi daha çok etkiler ve sayfa da kalma süresini artırır. Ayrıca içeriklerin eğlenceli olsun. En kötü şey; kanser. Kanseri bile eğlenceli anlat; okuyanın bir daha okuyası gelsin. Araya uzman alıntıları koyabilirsin, resimler ya da ses kayıtları koyabilirsin.

4) Domain anahtar kelime içermeli, hosting hitap ettiğin ziyaretçinin ülkesinde olmalı.

5) Gerekli püf noktaları zaten yukarıda belirttim. Haricinde verilecek bilgiler işine yaramaz. Yolun başındasın, bilgi yükleyip herşeyi allak bullak etmeye gerek yok. Ve her niş kategorinin kendine has püf noktaları var. 2-3 püf nokta ile de para kazanılmıyor

Son olarak; sosyal medya hiti adsense’e zarar vermez.

(İşin uzmanı değilim, backlink konusunda başarısızım. O yüzden link konularına girmedim.)

İkinci ekleme; Konu içerişinin Pinterest ile hiçbir alakası yokken başlığa “.... ve Pinterest” yazman bana şunu düşündürdü; Hiçbir konu hakkında bilgin yok. Pinterest odaklı sitelerin amacını bilmiyorsun. Niş nedir bilmiyorsun. Senin için en doğru olanı; Türkçe bir site ile biraz tecrübe kazanman. Bizim sektörde yeterli bilgiye ulaşıp belli bir noktaya geldikten sonra yabancı nişe girmelisin. Yoksa zaman kaybedersin, para kaybedersin.
Reddit ve mediumda hit çekmek için nasıl bir taktik uygulamak lazım hocam.