Benim bahsettiğim şey adamın işi değil. Arkadaş yorumda direk türkçesine yorum yapmış. Daha türkçeyi konuşamıyo, nasıl böyle bir işe kalkışmış? Deseydi ben hak verirdim.
Burası bir webmaster forumu. Genel forum değil.
Arkadaş da Viyana'da, Frankfurt'ta ya da Los Angeles'da yaşamıyor.
Yabancı bir ülkede yaşasa anlarım, ama bu memlekette yaşayıp elinin altında internet olup bütün gün facebookta forumda takılıp, kendi dilini öğrenmeye vakit harcamayan adamları savunmayın lütfen.
İnternet devrinde kimsenin okula bile ihtiyacı yok. Yeter ki okusun.
4 aylık üye, doğru düzgün cümle kuramıyor.
Kitap okumadığı dilini kulaktan duyarak öğrendiği için kelimeleri duyduğu gibi yazıyor.
Kitap okumayan bu arkadaş websiteleri ile uğraşıyor ve seo üzerine çalışyor ve bir facebook grubu kurmuş.
Bu facebook grubunda da
https://www.analizaraclari.com/ isimli sitesinin reklamını yapmayı amaçlamış.
Bu siteden analiz araçları satmaya çalışıyor, hazır alıp giydirdiği temada 1 senedir mutlu müşterilerimiz var yazmış domainin kayıt tarihi ağustos 2018.
Şimdi elinize vicdanınıza koyun.
Daha dilini yazmayı öğrenmeden, website açma peşinde koşup, sonra seo üzerine çalışmaya yapmaya kalkıp ve paylaşım adı altında kurduğu facebook sayfasından kendi sitesinden hizmet satmaya çalışan bir adam var.
Hepsinden öte, bu foruma giren adamlar hatasız şekilde Türkçe okuyup yazabilmeliler.
Okuyup yazamayanları da kınayarak, uyararak, en kısa sürede kendilerini geliştirmelerini sağlamalıyız.
Bu arada Rusça öğreniyorum.
Zaman zaman yazım yanlışları yapıyorum. Yabancı olmama, ve beni anlamalarına rağmen her hata yaptığımda uyararak düzeltiyorlar.
Biz dilimiz konusunda çok rahatız. Cehalete fazla anlayış gösteriyoruz o yüzden cahil ve yarı cahil adamlar kendilerini geliştirme gereği bile duymuyorlar.