Sckn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bilgisayarcı sallamis sanki. Bios uyumsuz ise siyah ekran gelir. siz suan orjin biosu bulsaniz nasıl yukleyeceksiniz? Kaldiki bios pili yok diyede sallamis. Buyuk ihtimal yanlış yada eksik taktiği bir bilesen vardır.
Hocam bazı bilgisayarda bios pili oluyormuş bazılarında olmuyormuş dediğine göre. Hatta bende bilgisayarın modeli + bios pili diye arama yaptığımda bu bilgisayarın bios pili yok diye bir konu açıldığını gördüm. Batarya içinde olabilir dedi, zaten cihazın bataryası da bitik olduğu için bataryayı değiştirmek lazım dedi.

Hurtech adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
aynı modeli kullanıyorum hocam, sitede modeli arartırsanız zaten biosu var, ama açılmayan bir pc de biosu çipe yazmanız lazım. Buda rahatlıkla bios yazma cihazı olan birinde olur.
Yetkili olan kişi internette 2 gündür arıyor fakat bulamadı, orjinal olanın linkini iletme şansınız var mı acaba hocam ? Bende problem çözülsün diye uğraşıyorum, olmazsa flasha atıp adama götüreceğim.

Laptop kasasını açtıktan sonra bir yerdeki ufak bir parçayı çıkardı, onu bir cihazın içine koydu ve internetten bulduğu biosu yükledi ama o da modele göre orjinal olmadığı için çalışmadı.

Tüm parçaları tekrar taktı, bilgisayarın çalıştırma düğmesine basıyor ve çalışmıyor. Bios orjinal olmadığı için çalıştırmak için 3 voltluk akım gelmiyormuş. Bunun içinde biosu arayor şimdi. Acaba o mu bulamadı diye bende buraya konu açmak istedim.

İlk başa dönersek açılışta tarih ve saat sıfırlanıyordu fakat bilgisayar açılıyordu. Ama ne zamanki bilgisayarın kasasını açtı, parçaları çıkartıp taktı ondan sonra bir daha çalıştıramadı.