orası öyle hocam ama wo ile yaptığımız sitelerdede güzel kazançlar elde ettik ama farkı muhakkak vardır sadece e ticaret sistemi olmasından dolayı.
opencart hiç kullanmadım hocam artıları nedir acaba bilgi verebilirmisiniz. ama gözlemlerim yurtdışına satışlarda shopify kullanıyorlar neden olduğunu anlamadım açıkçası.
Wordpress ile de yapabilirsiniz tabi ancak belirli bir ürün sayısını geçince ya da işin içine biraz daha müşterileri gruplama, kampanyalar kısaca detaylar girdiği zaman opencart ile çok daha kolay ve detaylı işler çıkarabilirsiniz. Performans kısmına girmiyorum zaten. Basit bir e-ticaretten bahsediyor 5 - 10 adet üründen bahsediyor isek wp de olur ancak güvenlik, performans, detaylandırma işin içinde opencart tercih edilmeli. Hatta opencartın bile sınırları var iş daha da profesyonel düzeye çıktığı zaman, yada özel bazı eklentiler işin içine girince o da yetmiyor özel yazılıma geçiyor insanlar.
Shopify'ın artısı kurulum kolaylığı vs gibi geliyor bana. Aktif kullanıcısı olmadığım için yanlış yönlendirme yapmak istemem.
Bana göre hiç bir farkı yok, hatta eksikleri var. sadece tek tuşla acılabildigi icin kolay geliyor. Ama WP çok daha kaliteli.
Wordpress'in daha kaliteli olduğunu neye dayanarak söylüyorsunuz anlamış değilim. Arkadaşı yanlış yönlendirmeyelim. E-ticaret ise konumuz WP kaliteli falan değil anca basit yoldan ihtiyacı gidermeye yarar düzgün iş çıkmaz yada belli süre sonra patlar o iş.
Genel olarak e-ticarette ihtiyaçlarını belirledikten sonra alt yapı seçmek daha mantıklı. Örneğin: Geçenlerde bir müşterimize wp ile e-ticaret kurduk ancak iş detaylara gelince ( arama filtreleri, ürün detayları, kargolama, müşteri gruplarına özel fiyatlandırma vs) opencartta taşıdık, şuan opencart kullanıyor. Veya başka bir örnekte opencart yetmediği için bir müşterimizi özel yazılıma taşıdık. Kısaca tamamen ihtiyaca göre belirlenen birşey.