En kaliteli üniversiteden mezun ol, kendine ekstra bir şey katmadıysan diplomanın faydasını bekleme.

Eğitim seviyesi ya da eğitim imkânları düşük bir üniversiteden mezun ol, kendine bir şeyler kattıysan faydasını görürsün.

ODTÜ, Boğaziçi, İTÜ vb. yerlerden mezun olduktan sonra karşındaki kişinin/firmanın senden beklentisi fazladır. İşte burada da kişisel gelişim çok önemli.. Öğrencilik hayatında üniversite bünyesindeki eğitimlere, programlara, sertifika veren her şeye katılın, fazladan staj yapın; bu tarz şeyler geleceğe yatırımdır. Aksi durumda iş başvurusunda CV doldururken yazacak bir şey bulamazsınız.

Uzun lafın kısası; bu devirde devlette çalışın, akademik kariyer yolunda ilerleyin; üniversitelerde hoca yok, sürekli alım var. Özel sektörde vs. diploma falan hikaye.. İşini düzgün yapacak eleman arıyor herkes.

Ya da.. Ticaret yapın Boğaziçi ile eş programa sahip bir vakıf üniversitesinden mezun yüksek lisanslı bilgisayar mühendisiyim. Gıda hizmet sektöründe işletmem var, bıktım artık bilgisayardan

Herkes için hakkınızda hayırlısı, bol kazançlar.