Yaklaşık iki hafta önce genel sağlık konulu Pinterest odaklı açtığım bi site ve bir Pinterest hesabı var. Öncelikle işletme hesabına yükseltip zengin pinleri etkinleştirdim. Siteye günlük, Photoshop ile Pinterest için optimize edilmiş görsel barındıran 1-2 (viral olabilecek) özgün konu giriyorum ve bunları pinliyorum. Aklıma takılan bir kaç şey var;
1-) Pinterest'in Analytics sayfasına baktığımda yaklaşık 120 görüntülenme almış bir pin, kendi sayfasında baktığımda 30 görüntülenme almış gözüküyor. 30 görüntülenmeyi görünce sanki pinlerim görüntülenmiyormuş hissine kapılıyorum. Öbür hesabımda böyle bir şey yaşamamıştım. Bu normal midir?
2-) İşletme adını "Sağlık ve Bakım gibi değil de bi kullanıcı adı yapmam hesabımın kapanmaması ve gerçek kullanıcı gözükmem adına daha mı iyi olur?
3-) Web üzerinden takibe takip yaptığımda 150 kişiden sonra spam uyarısı veriyordu. Mobilden günlük 250 civarı takip atıyorum ama uyarı vermiyor. Yine de bu kadar takip atmak ileride tehlike arz eder mi?
4-) Gerçekten günlük 1-2 pinle bi kaç ay sonra da olsa iyi kötü bi yere gelen kişiler var mı? Çünkü forumda Pinterest odaklı site açanlar genelde eklentiler ile günlük 100-150 pin atıyorlar. Öyle olunca ben boşa emek veriyormuşum gibi geliyor. Eklentiler de dolar kuru sebebiyle bir hayli yüksek ve bu aralar alma şansım maalesef yok. Bu konuda önerileriniz var mı?
Arkadaşlar bir not ekleyeyim. Eminim bu soruların cevaplarını merak eden bir çok kişi vardır. Farkındayım bunları anlatan, değerli hocalarımızın satış için açtığı bir çok eğitim seti konusu var. Eminim çoğu verdiği parayı hakeden, tecrübelerden oluşturulmuş eğitim setleri. Ancak o eğitim setlerini alamayacak benim gibi öğrenci yada durumu olmayan üyeler de var. Onlar ve kendim adına tecrübeli arkadaşlardan bu konuyla ilgili en ufak dahi olsa bilgilerini paylaşmalarını istiyorum. Şimdiden teşekkürler...