Yapılan iş son derece akıllıcadır.
Zaten adamlar bu işi bilimsel yapan adamlar.
Bazı arkadaşlar tasarımına laf söylemişler, bu adamlar tasarımları A/B testleri ile oluştururlar.
Hangisi göze hoş geliyor diye değil, hangisi daha çok ve hızlı satışa dönüyor diye test ederler arayüzü...
Senelerdir internetten pazarlama ile uğraşıyorum.
İnternete hakim nesil hız istiyor uğraşmak istemiyor.
İnternete çok hakim olmayan nesil de basitlik istiyor detay istemiyor.
Adam telefon açıyor telefonla sipariş verebilir miyim diyor.
Çünkü artık siparişlerin %80 inin mobilden alıyoruz ve Z kuşağı cepten bir sipariş formu doldurmaya üşeniyor adamlar.
Ya da teknoloji kullanmaya sonradan başlayan nesil sipariş formunu doldurup gönderiyor adam,
ama 1 saat kargo seçimi yapmadığı için işlemin devam etmediğini anlamıyor ve siparişi vermeden çıkıp gidiyor.
Bir gün amazonda bilgisayar başında adresinizi ve kartınızı tanımladınız mı, bundan sonraki tüm siparişleriniz tek tıkla gidiyor.
Ben kart bilgilerini kayıt edemediğim ve etmek istemediğim için bu şekilde sistem kuramıyorum.
Ama Son 5 senedir üyeliği kaldırdım, mail onayını kaldırdım, sipariş formundaki alan sayısını azalttım.
Ekstra her bir form alanı, ekstra bir işlem, bir veri girişi %1-2 müşteri kaçırmanıza neden oluyor.
Hatta sepeti bile kaldırdım, ürünü sepetine ekleyen doğrudan ödeme sayfasına gidiyor.
Adamlar da en çok sıkıntı yaratacak şeyi 3D parolayı kaldırmışlar.
Mobilden sipariş verirken cebe gelen sms ya da çağrı müşteriyi kaçırıyor.