sarkos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şimdi içeriklerin çalınmayacağının garantisi yoksa, index almak için neden kullanılmasın? Kimin önce yayınladığının anlaşılabilmesi söylediğim gibi net imkansız. Bunun tartışması dahi saçma. İsterse 1 milyar tane botu olsun, siteler Google sunucularında barınmadıkça anlayamaz.

Bu tartışmanın sonu gelmeyecek.
Yıllar önce her satırını (kodlar dahil) tek tek düzenleyerek yayımladığım 3-4 siteden kısaca bahsedeyim. Hepsi belirlenen anahtar kelimelerde ilk sayfa ilk sıra. (İlçe-Marka-Servisi)

Site haritaları elle eklenildi.

Bir başka sitede yayımlanan içeriği kopyalayıp kendinizinmiş gibi site haritası oluşturabilirsiniz.

Fakat bu şekilde kendinizi kandırırsınız. Google bunu yemez

Yine bir örnek vereyim. Search Console eklenmeyen bir sitede ki yazılar başka siteler tarafından noktası virgülüne kadar yayımlanıyor.

Yine bu site hedeflenen kelimelerde ilk sayfada (Toplam 5 hizmet sayfası 1 iletişim sayfasından oluşmakta.) Google aramalarda kopya siteler bu sitenin altındalar.

Google başta olmak üzere diğer arama motorları boş değil. Küçümsemeyelim.

Bir örnek vereyim. (Deneme amaçlı yapmıştım.)

Kendi sitemde bir içerik paylaştım. Deneme amaçlı w m a r a c ı yayımladım. Aramalarda kendi sitem üst sıradaydı.
Kendi sitemde bir içerik paylaştım. Deneme amaçlı r10 yayımladım. Aramalarda kendi sitem üst sıradaydı.

Şimdi her iki forumda kullanıcı sayısı ve günlük hit az çok belli. Devede kulak misali hafif kalır Bu siteleri sadece kendimin girdiği ve günlük 3-5 hit alan sitem geçebilir mi?

1 içerik 12 dakika sonra, diğer içerikte yaklaşık 30 dakika sonra forumda yayımlanmıştı.

Dediğiniz gibi Bu tartışmanın sonu gelmeyecek.

Hayırlı geceler.

Bir not daha: Hem merak hemde deneme amaçlı bir siteyi search console eklerken hangi botlar geliyor diye sunucuda logları kontrol etmiştim. Tavsiye ederim. Deneyiniz.

Ben daha önce denediğim ve gördüğüm için bu tür bildiğim konularda yazıyorum.