BiELOF adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle bildiğim konularda yazarım, bilmediğim konularda yazmadığım gibi eğer o konuyu merak ediyor veya öğrenmek istiyorsam takip ederim.

Prestij konusuna gelince.

Daha önce yasaklandığım w m a r a c ı dahil r10 forumda bu tür bir çabam olmadı ve olmayacakta.

Bazı kişiler gibi imzama ekleyerek yada özelden mesaj atıp r10+ istemediğim gibi konuya teşekkür butonu yazmış yazmamış umrumda olmadı.

Profilimden bir detay
Başta Google Gibi Getir olmak üzere birçok konuda bilgi sahibi olmadan kişiler yanlış bilgileri aktarmakta.
Benim en çok kızdığım nokta budur.

Bunun başlıca nedeni de; Diyelim örnek bu konu gibi açılan bir konuda yeni yeni bu işlere girişen kişi bir soru sordu.

Forum üyeliği eski olan yada güzel renklerde rankı olan, beğenisi fazla olan, mesaj sayısı fazla olan, vb. kişi alakasız ve yanlış bir bilgi yazdığı zaman kişi bunu doğru zannederek aklında doğruymuş gibi yer edinmektedir.

Aradan zaman geçtiği halde aslında yanlış bildiği konuyu doğru zannederek o şekilde devam ettiği gibi ileride de başkalarına bu şekilde tavsiyeler vermeye devam etmektedir.

Google resmi hesaplarında, (blog, webmaster forum, sosyal medya v.s.) durumu asla aynen anlatmaz. Parafrag ve satır aralarında ufak ufak ipuçları verir.

Google Gibi Getir hakkında Google çalışanı Fatih ÖZKÖSEMEN: .............Ayrica, bu arac sitenize indeks aldirmak icin tasarlanmamistir. demiş. (Bakınız konuda ki 2. mesajımda alıntı kısmı.)

Bunun üzerine uzun uzun neler yazardım. Şöyle bir düşündüğümde ise ilk mesajım dahil yazdıklarım benim eşekliğimdendir. Millet her şeyi biliyor nasıl olsa. Niye kendi kendime rakip çıkartıyorum ki.

Bizim millete laf anlatamazsın (Örnek bu konu.)

Not 1: En basitinden şöyle düşünün. Google bot kaç tane var? İndex için ayrı, sıralama için ayrı, site linkleri takip eden ayrı, cache için ayrı, v.s.
Not 2: Uzun uzun yazmak uğraştıracak. Özel mesajla tlf numaramı yolluyorum. Çağrı atarsan ararım. Çağrı atmazsan yatarım
Eh be hocam. "Gunde birkac url icin belki OK ama Google Gibi Getir Araci surdurulebilir bir yontem degil. Onun esas amaci indeks aldirmaktan ziyade, Googlebot'un sayfalarini nasil gordugunu anlamak." Asıl amacı başka bir şey ama birkaç URL için kullanabilirsiniz demiş. Şimdi içeriklerin çalınmayacağının garantisi yoksa, index almak için neden kullanılmasın? Kimin önce yayınladığının anlaşılabilmesi söylediğim gibi net imkansız. Bunun tartışması dahi saçma. İsterse 1 milyar tane botu olsun, siteler Google sunucularında barınmadıkça anlayamaz.

Bu tartışmanın sonu gelmeyecek.

Telefonunuzu attığınız için teşekkür ederim. Muhtemelen farklı konularda SEO tecrübeniz benden bir hayli fazladır, her konuyu şöyle uzmanım böyle bilirim de demiyorum. Yalnız R10'nun en parlak profiline sahip olmamam bana göre bir eksi değil. Gelecekte farklı bir konuda danışacak olursam ararım, sorarım, müsaitseniz bir fikrinizi alırım. Bu konuda en ufak bir egom yok. Diğer taraftan Google gibi getir konusunda uzlaşma ihtimalimiz %0. Benim elimdeki verilerle sizin düşünceniz açıkça çelişiyor. Ne siz uykunuzdan olun, ne ben vakit kaybedeyim. Konuşmalar da ortada, fikirlerimizi sunduk, konu sahibi arkadaş tercihini istediğinden yana kullanabilir.

İyi uykular dilerim.