ozgunozakyildiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam 404 sayfalarınızda reklam mevcut mu? sidebarda ya da header-footer kısmında da olmaması gerekir (404 sayfaları için)

site içeriğiniz nedir?
Search Console
..................... web sitesindeki "404" sayfalarında artış

Alıcı:.............................web sitesinin yöneticisi,

Akıllı telefonlar için Googlebot, ...............................web sitesinde bir 404 (bulunmadı) hatası döndüren URL sayısında belirgin bir artış olduğunu tespit etti. Bu sayfalar masaüstü sitenizde mevcutsa mobil kullanıcılara bir hata iletisinin gösterilmesi kötü bir kullanıcı deneyimi olabilir. Bu yanlış yapılandırma, ayrıca Google'ın, mobil arama sonuçlarında doğru sayfayı göstermesini engelleyebilir. Söz konusu URL'ler mevcut değilse herhangi bir işlem yapılması gerekmez.

Önerilen İşlemler:
1
Hatalı URL'leri belirleyin

Örnek URL'lerin listesini incelemek için Search Console hesabınızda Akıllı Telefon Tarama Hataları raporunu açın

Akıllı Telefon Hatalarını Kontrol Edin
2
Sorunu düzeltin

Söz konusu sayfalar masaüstü kullanıcıları için mevcut olup akıllı telefonlar için yoksa, akıllı telefon kullanıcılarının uygun masaüstü sayfalarını görüntülemelerine izin verin. Bunlara karşılık gelen masaüstü sayfası yoksa herhangi bir işlem yapılması gerekmez. Mevcut olmayan sayfalar için bir 404 Bulunmadı sonuç kodunu döndürmek sorun değildir. Mevcut olmayan bu sayfalara başka siteler bağlantı veriyorsa kendileriyle iletişim kurmayı veya mümkünse bunları sitenizdeki uygun sayfaya yönlendirmeyi düşünün.

3
Düzeltmeyi doğrulayın

Hatalı URL'leri düzelttiğinizde akıllı telefonlar için Googlebot'un, içeriğinize doğru olarak erişebildiğinden ve içeriğinizi görebildiğinden veya bu URL'lerin uygun hatalı sonuç kodunu döndürdüğünden emin olun. Google Gibi Getir aracını "Mobil: akıllı telefon" seçeneği etkin olarak kullanın.

Google Gibi Getir
Daha fazla yardıma mı ihtiyacınız var?
• Tarama Hataları- 404 bulunmadı Yardım Merkezi makalesine bakın.
• Mobil uyumlu web siteleri oluşturma Yardım Merkezi makalesinde daha fazla bilgi edinin.
• Daha fazla yardım için forumumuzda sorular sorun ([WNC-658800] ileti türünü belirtin).

Bu mail gelmişti bir hafta önce. Eğitim sitesi.
Redirection eklentisi ile birkaç sayfayı yönlendirdim.