Sektörde uzun yıllardır sunucu işlemleri konusunda faaliyet göstermekteyim.
Türkiye'deki yeni kurulan, batan, çıkan, sektörde yer edinen veya rezil olan ne kadar hosting firması varsa bunların yarısından çoğu ya benden hizmet almıştır ya da almaya çalışmıştır.
Değerli r10 kullanıcılarını uyarmak istiyorum.
Türk firması ile çalışacaksanız ciddi ciddi, oturun adam akıllı araştırmanızı yapın.
Size kurumsal firma imajı ile satış yapan firmaların benimle Skype'daki konuşmalarını görseniz ne demek istediğimi çok iyi anlarsınız.
Vergi levhası var, personeli var, belgesi var, isminde cisminde aş. ltd. şti. cart curt kavramlar geçiyor diye, efendim li, bey li hanım lı konuşuyor diye hizmet aldığınız firmaları kaliteli sanmaktan artık vazgeçin.
Sene oldu 2018, hala forumda birisi host, reseller veya sunucu arama ilanı açtığında, konuyu okumadan teklif veren onca sözde firma yetkilisi var.
Onu da geçtim, sunucumda problem var, şu şu olayı çözemiyorum ya da şu konuda performans sıkıntısı yaşıyorum diye konu açan adama bile, "Bulunduğun firmayı bırak bize koş" edasıyla direkt teklif veren onca sözde kurumsal firma yetkilisi mevcut.
Biz bu olaylara 2000'li yılların başında karşıydık, bu iş iyi noktaya gitmez dedik, -ki sonuç olarak sadece bu sektörde değil her sektörde olan bu gidişatın sonunda Türkiye'nin durumunu görüyorsunuz. Türkiye'de ticaretin geldiği halin sebebi sadece bir kurum birkaç kişi veya bir zümre değil. Yanlışa göz yumup, para kazanmak uğruna düzene ayak uyduruyorum zihniyetidir.
Tek sunucuda 2000 tane müşteriyi barındıran bir firmanın sunucusu gümlediğinde ekmek teknesi olan o sunucuya 3 kuruş para harcayamaması ya da harcamak istememesi bence içler acısı bir durumdur. Bu firmanın ya parası yoktur yakında batacaktır, ya da pintiliğinden müşterileri umrunda bile değildir.
Hadi o sunucudaki problemi çözecek bilgin olmadan hosting firması kurdun ve satış yapmak gibi bir hataya düştün anladık, hadi pintiliğinden o sorunu çözecek adamı istihdam da edemiyorsun onu da anladık, daha da bana AŞ. LTD. ŞTİ. Cart curt bilişim hizmetleri unvanı ile fakir edebiyatı yapmak nedir?
Ben tek başıma çalışan adamım, lafta koskoca kurumsal firma yetkilisi gelmiş benden iş dileniyor. Onlar kendilerini madalyonun arkasında bu kadar rezil ederken, siz değerli kullanıcılar ve müşteriler, lütfen kendinizi bu insanların kucağına düşürmeyin.
Benim hosting firmam yok host satışım vs. de yok, sadece profesyonel danışmanlık hizmetleri veriyorum ve isteyene de özel olarak hazırladığım sunucuları tedarik ediyorum ve danışmanlığım ile birlikte hizmet sunuyorum. Sunucu optimizasyonu hizmetlerimi bilenler zaten unutmayacak kadar iyi bilirler.
Yani yazdığım bu yazıda beni ırgalayan hiçbir şey yok sizlerin aydınlanması için yazıyorum. İyilik yapmaya çalışıyorum ama karşılığında iyilik bulma beklentisi içinde de değilim.
Lütfen lütfen lütfen rica ediyorum. Böyle saçma sapan firmalardan alış veriş yaptığınız sürece, ne şikayet konuları biter, ne de ülkedeki ticari ahlak düzelir. Böylece de Türk Lirası da Türk imajı da değer kaybetmeye devam eder.
Lütfen birine para kazandırırken iyi düşünün. İnce eleyin sık dokuyun. Adama vereceğiniz işe, adamın yapacağı işe odaklanın. Üstündeki kıyafete, sıktığı parfüme, kolundaki saate, üstündeki takım elbiseye, saçının modeline, konuşma şekline bakmayın, aldanmayın!!! İşi yapabilecek mi yapamayacak mı ona bakın! Şayet bu ülke ne zaman IT konusunda mülakata gelen adamın tipi yerine beynine bakar, o zaman ilerlemeye başlar.
Parayı kolay kazanıyor ve şikayetçi olmaktan mutluysanız, ya da 3 kuruş ucuza aldığınızı düşünerek mutluluk hissediyorsanız siz aynı şekilde devam edin. Kısa vadedeki 3 kuruş ucuzluk uzun vadede 30 kuruşluk zarardır unutmayın.
İyi çalışmalar dilerim.