Kullanıcı şikayetleri konusuna katılmıyorum. Pinterest hesapları belli bir görüntülenmeye geldikten sonra manuel kontrole giriyor ve organik gözükmeyen hesaplar kapatılıyor. Aynı yöntemi Adsensede uygulamakta.
Kullanıcıların şikayeti ile orofiller kapatılacak olsaydı Pinterestte hesap bırakmazdık.
- Hesapta paylaşılan pinlerin büyük çoğunluğu kopya ise kapatılır,
- Organik görünüm yoksa; farklı kişi/site ve hesaplardan repin çıkılmamışsa kapatılır,
- Sadece kendi panolarında uzun süre paylaşım yaptıysa, başka panolar ile etkileşim kurmamışsa kapatılır,
- İşletme hesaplarının kapanma ihtimali daha yüksektir; kişisel hesaplar ile bu kadar hızlı hit alınmaması dezavantaj olduğu için bu riski mecbur göze alıyoruz.
Ayrıca günümüzde özgün resim bulmak çölde su bulmak gibidir. Bu imkansız bir arayıştan öteye gitmez. Googleda çıkan tüm resimler Pinterestte de yer alıyor. Olay sadece organiklikten ibaret.
Ayrıca belirtmek istiyorum; Pinterestin sahip olduğu aylık 200M üzeri ziyaretçinin %70inden fazlası üye olmayan ziyaretçilerden oluşur. Bunlar Googledan gelen ve sadece o gün aradığı resmi görmek için hesap açan ya da bulduğu resme tıklayıp siteye giden ve bir daha Pintereste dönmezler.
Üyelerin çoğunluğunu biz bloggerlar oluşturuyoruz. Pinterest ile kazandığınız paraya güvenemezsiniz ancak bu sadece Pintereste özgü değil. Googledan gelen paraya da güvenilmez, Youtubetan gelene de güvenilmez. Hepsi 1 gecede algoritma değişikliğine ya da başka bir şeye bakar. İnternet sektörünün her alanı bu şekilde.