Araplaşmış Türkler için gayet normal. Uzun yıllar boyunca Arap kültürünün etkisinde kaldı Türk Milleti ve Araplardan daha çok sahiplendiler bu kültürü. Türklerdeki burun büyüklüğü, kendini üstün görme, şatafat ve gösteriş sevdası, herşeyi ben bilirim havaları hepsi bu kültürün etkisi.(Türkçü falan değilim.)
Ayrıca bizim milletimiz çocuk gibidir, romantik düşünür mantıklı düşünmez.Her zaman duygularıyla hareket eder ve bir çocuk edasında her zaman kendine sahip çıkacak bir ebeveyne sahip duyar (Güce tapma). Her zaman kolay yoldan para kazanmanın peşindedir, Ortadoğu kültürünü kendine âdeta şiar edinmiştir. Bu rekabet kendini siyasette ve sermaye-sınıf savaşlarında kendini göstererek ayrıma yol açar. Gücü eline geçiren kesim, azınlık olan kesimi ezer. Azınlık olan kesim her zaman güçlü kesimi devirmeye çalışır. Tüm bu olaylar neticesinde de kutuplaşma-ayrışma doğar.İki tarafta birbirini yanlış olmakla suçlar.Dünün kahramanları yarının hainleri olabilir. (Bknz Kenan Evren) Yanlış anlaşılma olmasın, ben sadece bu dönem için yazmıyorum bunları, her dönem için geçerli bu.