Hocam bir başka adam bundan daha az özellikli r510 12 disk slotlu makineyi 5.000 e satarken biz fiyatta 3500 ü bulamıyoruz tanesinde en dolusunda.
Bak istersen en basit bir fiyat çıkarayım ssd 120 GB 2x360 TL
İntel xeon 2x 5660 cpu 550 TL
2x600 SAS 800 TL
1x300 SAS 250 TL
1X140 SAS 150 TL
1x1TB sata kızaklı halde 150 TL
Board ile sunucuyu fron bezel ile boş halde 1000 bunlar dolar kurunun yükselmeden önceki halinin fiyatlarıyla.
Ben dolar kurunun en düşük haliyle 3260 TL çıkardım.
Ek olarak ramleri unutmuşum bu arada ramlerle birlikte +800 TOPLAM 4060 TL
Son olarak h700 raid kartımız mevcuttu onunda piyasa fiyatı yanılmıyorsam 700 tl civarı olması gerek toplam bu durumda 4750 TL ye kadar çıkmış oldu.
Bu forumda düşmeyeceksin düşersen tekme atan ve fiyat öldüren çok olur aynı sunucuyu bir başka adam 5.000 tl ye satarken bize verilen fiyatlar bu ben sadece piyasa araştırması yapayım dedim, alıcılar ve satıcılar fiyatlarını kendileri belirler alıcı fiyat verir satıcı fiyatı beğenirse satar veya kafasındaki fiyata satar neyse teşekkür ederim fiyat paylaşan herkese.
Burada polemik yaratacak bir durum yok, dilerseniz uygun bir zamanda bir çay ikram edeyim size. Piyasa kötü diye birbirimizden hıncımızı çıkarmaya gerek yok. Fiyat araştırıyorum dalga geçmiyorum sorunum yok kimseyle de, gövde gösterisi de yapmıyorum eğer öyle bir amacım olsaydı bunu forumdan yapmazdım.
Ek olarak: konunun kitlenmesi için talep açtım burası polemik alanı değildir.
2. Sunucu için gerekli düzenlemeyi yaptım zaten ama yanıldığınız bir alan var. Alıcı fiyat vermez satıcı fiyat yazar alıcılar da beğenirse alır. Siz buraya bu sunucu ne kadar eder diye yazdığınızda gelen cevaplara "daha fazla öldüren yok mu" diye yazarsanız tabi ki polemik oluşur. Matematiğiniz hesaplama yapabilecek kadar yeterli görünüyor. Yaptığınız hesap doğrultusunda fiyat da belirtebilirsiniz. Zaten bu satılık ilan değil herkes size yardımcı olmak için bir şeyler yazıyor. Kimsenin size veya bir başkasına garezi yok. Bu foruma düşmeyeceksin lafınıza istinaden de kısmen katılıyorum gerçekten düşük fiyatlar verilen bir forum ancak bu konunun da kendine göre sebepleri var. Burada kimse son kullanıcı değil. Dolayısı ile sahibinden.com fiyatlarını baz almak, son kullanıcı olmayan kişilerin olduğu bir foruma haksızlık olur. Neyse konuyu uzatmaya da gerek yok. Sahibinden.com'a yazın 5000 TL mesela bakın aşağıda bir ilan var. Tarihi : 20 Ekim 2017. 1 senedir satamamış. İşlemcisi ve ram'i sizin sunucunuzdan daha üstün.
https://www.sahibinden.com/ilan/ikin...93922335/detay
Koyun siz de ilana artık 1 sene sonra mı satılır 3 sene sonra mı satılır yoksa o fiyata hiç satılmaz mı zaman gösterir zaten. En azından gereksiz polemik oluşmaz, sizin de gönlünüz olur.
Çay içme olayına gelince forumda bu ara moda oldu tehtid eder gibi gel çayımı iç, polemik oluşacaksa sanaldan yapmam gibi cümleler kurmak. Karşınıza da kimin çıkacağı belli değil böyle gereksiz diyaloglara girmemek lazım. Herkese kolay gelsin.