adibelli adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar arkadaşlar,

Bugün cüzdanımı kaybettim veya çaldırdım.İçerisinde Kimlik(eski),Ehliyet(eski),kredi kartları,banka kartları ve bir kaç fotoğrafım vardı.
Kaybettiğimi anlar anlamaz zaten kredi kartları ve banka kartlarını durdurdum ve izinsiz işleme karşı bildirim verdirdim,yeni kartlarım haftaya gelecekmiş.

Şimdi gelelim asıl olaya,kimlik eski tip mavi kimlikti ve karakol bulunduğum yere uzak olduğu için 155'i arayıp bilgi aldım.Bana "Yarın mesai saatlerinde yeni kimlik için başvurun zaten eski kimliğiniz iptal olacaktır" dediler,bildirimde bulunmama gerek var mı dedim yok dediler.Yarın ilk iş kimlikle uğraşmak ama bu eski kimlik üzerinden -kötü niyetli- herhangi bir işlem yapılabilir mi ? Daha önce yeni kimlik almadığım için kayıp edilen kimlik için herhangi bir ceza ödemeyeceğimi söylediler,sadece yeni kimlik ücreti mi ödeyeceğim?

Yakın zamanda böyle bir vukuat yaşayan arkadaşların tecrübelerini bekliyorum.
ben bi 5 6 ay önce kimliğimi kaybetmiştim. Artık polise haber veya gazeteye ilan vermeye gerek yok. Direk nüfus müdürlüğüne gittiğinde yeni kimliğini veriyorlar. Eskisi hiçbir işe yaramıyor. Dire nüfus müdürlüğünde kimliği veren yetkilinin sözleri bunlar.