Küçük yaşlardan başlayan verimsiz yaşantımız yaşımız büyüdüğünde yüksek gelir ve refah yaşam için bu tarz kolaycı yollar arıyor. Tabi ki refah içerisinde olmasına rağmen kendisini iyi bir şekilde geliştirip iyi düzenli bir şekilde gelir elde etmesine rağmen keyfi bir şekilde vakit geçirmek için veya dahada fazlasını şans faktörü ile elde etmeye çalışan insanlar gibi oynayan insanlarda muhakkak vardır.

Kişisel gelişim çok önemli ama o konferanslarda 20-25 yaşına gelindiğinde dinlenilen haliyle değil.

20 yaşında yaşayacağın hayatın kalitesi 5-6 yaşından 18 yaşına kadar kendine ve çevrene ne kadar fayda sağlayacak şekilde disiplinli bir o kadar da özgür, düzenli ve verimli bir şekilde hangi alanlarda neler yaptığına o kadar bağlı ki.

Açın bakın Youtube'da ne hayatlar var. Kendini geliştirmiş en iyi okullarda okumuş. Anadili Türkçenin yanında İngilizceye ek olarak farklı bir dilde daha kendini kısıtlı miktarda olsa anlatabilecek seviyeye getirebilmiş globalizme entegre olmuş az sayıda dünya vatandaşı olabilmiş vatandaşlarımızın yaşadığı hayatların refahlığına ve renkliliğine bakın.

Bu sadece zenginlikle olabilen bir şey değil. Her zengin böyle evlat yetiştiremez. Zenginlik aileden zenginlik doğru eğitim ve yönlendirmeler ile mükemmel bir kombinasyon sağlar. Fakat doğru eğitim ve yönlendirme ( aile içi ve bunun dışında eğitim olarak ) çok önemli.