Tamamen geçim sıkıntısından bulaşılıyor,keyfe keder oynayanlarda çoktur,ama şahsi fikrim borçtan oynayanlar daha fazla.Misal ben 4k para kazanıyorum.Ne borçları kapatabiliyorum nede geçinebiliyorum.Asgari ücret alan biri var diyelim hadi 2k düz alsın evli çocuklu falan desek bu adamın geçinmesi imkansız heleki borç ödüyorsa illaki alternatif yollar arıyor insan.Keşke kimse bu işlere bulaşmasa ama hayat meşguliyeti mecbur tutuyor.Çevremde insanlar krediye bulaşma günah rızkın olmaz diyor,yeri geliyo ekmek parası çıkmıyor cebinden tuzu kuru olanlar laf yetiştiriyor,desenki zordayım borç verebilirmisin? Bendede yok'lara geliyor.
Hocam gelirin nekadarsa giderin okadar oluyor. 4k ile geçinememek kişini problemi çünkü. Ben 11bin net kazancım vardı geçen sene deli gibi harcıyodum gezmediğim ülke kalmadı, şimdi dibi vurdum yine tok karın geziyorum 2 lirayı doğrultursak bereket versin diyoruz. Kemeri sıkınca geçiniyosun hocam bu benim görüşüm.
Arkadaşım fabrikada çalışırken asgari ücretle 1 küçük altın yada gram altın kenara atardı. Şimdi 2800 maaşla çalışıyor her ay 500 700 içerde 1 senedir toparlayamıyor. Şimdi sorun kimde ?
Asgari ücrette 1 küçük altın atarken 2800tl de her ay 500 700 içerde olmak, demekki hayat standartlarını yükseltip borca girmiş bu adam yada fazla açılmış. Ev kredisi ödersin amenna anlarım ama ampadan bedavaya borç ödemek sırf kaliteli giyinip kral mekanda şişe açtıracam dersen andavalsın benim gözümde içme